Casatoriile nu se mai oficiaza sambata E-mail
Casatoriile nu se mai oficiaza sambataServiciul Stare Civilă va mai oficia căsătorii civile miercuri, joi şi vineri. Iohannis spune că până acum le–a cerut angajaţilor să oficieze şi sâmbăta, chiar dacă acele zile de muncă nu erau remunerate, însă după scăderea numărului de angajaţi şi scăderea cu 25% a salariilor, acest lucru nu mai este posibil. Din 3 iulie, tinerii nu mai primesc nici sprijinul pentru constituirea familiei.

Sibienii care vor să se căsătorească o mai pot face doar în cursul săptămânii, de miercuri până vineri, după ce Serviciul Stare Civilă a decis să nu mai oficieze căsătoriile civile în zilele de sâmbătă.

"Până acum, am cerut angajaţilor să oficieze căsătorii şi sâmbăta, chiar dacă aceste ore nu erau remunerate sau compensate. În contextul deciziilor guvernului de a diminua şi mai mult personalul şi salariile angajaţilor rămaşi, oficierea căsătoriilor civile în zilele de sâmbătă nu mai este posibilă", a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Într-un comunicat al Primăriei Municipiului Sibiu se arată că această decizie a fost luată în urma publicării şi intrării în vigoare a dispoziţiilor O.G. nr. 63/2010, act normativ prin care se reduce numărul de angajaţi din administraţia publică locală şi respectiv, se reduc salariile funcţionarilor din sectorul public.

Căsătoriile programate pentru data de 3 iulie şi 10 iulie vor fi oficiate, deoarece dosarele pentru acestea au fost preluate înainte de intrarea în vigoare a actului normativ. După aceste modificări, dosarele pentru căsătorie vor fi preluate în zilele de luni, marţi şi miercuri, iar oficierea căsătoriilor se va face în zilele de miercuri (între orele 8 şi 15.30), joi (între orele 8 şi 15.30), vineri (între orele 8 şi 13.30).

"O altă modificare importantă adusă de Legea 118/2010 este aceea de eliminare a sprijinului financiar acordat la constituirea familiei. Guvernul a decis astfel, ca începând din data de 3 iulie, tinerii căsătoriţi să nu mai primească acest ajutor, echivalentul în lei a 200 de euro. Tinerii care s-au căsătorit până în data de 2 iulie, inclusiv, pot depune cerere pentru acordarea acestui sprijin", se arată în comunicatul municipalităţii.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav