Case incendiate si mesteri sinistrati in Muzeul in aer liber E-mail
Exercitiu la muzeul in aer liber Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu (ISU), alături de cele ale poliţiei şi jandarmeriei, au participat joi, 15 octombrie, la un exerciţiu demonstrativ în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Echipajele au intervenit în cazul a trei situaţii de urgenţă diferite, cauzate de căderea abundentă a precipitaţiilor, în timpul unui festival popular.

Potrivit scenariului pus la punct de reprezentanţii ISU Sibiu, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este locul în care se desfăşoară un târg al meşterilor populari din cinci ţări balcanice. Aceştia sunt surprinşi de o vreme schimbătoare, cu ploi abundente, schimbări bruşte ale temperaturii şi intensificări ale vântului.

Case incendiate

Într-o primă situaţie, pompierii au intervenit pentru stingerea unor incendii izbucnite la două case din muzeu, situate în zona Săsăuşi a muzeului, unde sunt amplasate şi standuri ale meşterilor fierari. Datorită nerespectării normelor de prevenire a incendiilor şi a vântului puternic, scânteile de la atelierul mobil de fierărie aprind acoperişul din paie a casei din zona Gorjului. Incendiul se manifestă cu violenţă şi se extinde cu repeziciune, ameninţând grupul de case de olărit şi biserica de lemn din apropiere. Doi muzeografi cad victime ale incendiului şi au arsuri de gradul II şi III pe faţă şi mâini. Echipajele I.S.U. se deplasează de urgenţă la locul acţiunii, cu şase autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, ambulanţa S.M.U.R.D., autospeciala pentru descarcerare, două bărci pneumatice şi o motopompă. Echipajele ISU sosesc, participă la salvarea persoanelor prinse în interiorul caselor incendiate, acţionând, în acelaşi timp, pentru localizarea şi stingerea focului. Toul se termină cu bine, focul este stins, iar paramedicii reuşesc să stabilizeze starea celor două victime.

Meşteri sinistraţi

Cel de al dolea exerciţiu al pompierilor a urmărit salvarea a 10 meşteri surprinşi de nivelul crescut al apei lacului din Dumbravă, în zona zona morilor de vânt a Muzeului în aer liber. Exerciţiul s-a desfăşurat după următorul scenariu: din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultima perioadă, debitul pârâului Trinkbach a crescut foarte mult. Nivelul apei din lacul muzeului a depăşit cota de inundaţie şi a surprins, în zona morilor de vânt, 10 persoane care îşi desfăşurau activitatea în cadrul standurilor de olărit. Echipajele inspectoratului realizează un dispozitiv de intervenţie prin constituirea unor baraje, cu saci de nisip sau alte materiale, care să limiteze pătrunderea apei în zonele neafectate. Echipajele de pompieri trec, apoi, la identificarea, salvarea şi evacuarea persoanelor rămase izolate pe insula din zona morilor de vânt a muzeului Astra.

Pericol de explozie

Cel de al treilea exerciţiu a presupus găsirea unei cantităţi de muniţii în apropierea hotelului Hilton Sibiu. Muncitorii care săpau la fundaţia gardului hotelului descoperă elemente de muniţie într-o stare avansată de degradare. Echipa pirotehnică soseşte şi trece la verificarea amănunţită a locurilor de desfăşurare a activităţii şi ridicarea elementelor de muniţie neexplodată descoperite.

Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, exerciţiul a urmărit pregătirea echipajelor de intervenţie şi a populaţiei în vederea cunoaşterii modului de comportare pe timpul acţiunilor de salvare – evacuare conform temei tactice, verificarea modului de organizare a cooperării între foţele participante la exerciţiu şi stabilirea căilor de îmbunătăţire a acestei activităţi şi verificarea accesibilităţii spre muzeul Astra şi zonele limitrofe.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav