Ce facem in weekend E-mail
ce facem in weekend Vineri expoziţie şi teatru

Trecutul şi prezentul lolelor din Agnita sunt surprinse în expoziţia organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, a cărei vernisaj va avea loc vineri, 5 februarie, de la ora 13. „Obiceiul Lolelor din Agnita. Trecut şi prezent” poate fi vizitată la Muzeul „Franz Binder” din Piaţa Mică, nr. 11. Aceasta cuprinde lăzi şi sigilii de breaslă de secol 17-18, steaguri de breaslă, imagini de arhivă, dar şi reconstituirea unui interior săsesc de secol 19, specific oraşului Agnita. Vernisajul va fi urmat de proiecţia unor filme documentare, care prezintă obiceiul „Lolelor”.

Iubitorii teatrului sunt invitaţi la o piesă clasică, tot vineri, de la ora 19 – O noapte furtunoasă, de I. L. Caragiale, la Teatrul Naţional "Radu Stanca". Regia este semnată de Şerban Puiu, iar scenografia de Luana Drăgoescu.

Sâmbătă cu poezie, muzică şi dans irlandez

În fiecare sâmbătă a lui februarie, de la ora 18, în Sacristia Bisericii Evanghelice din Sibiu va avea loc câte un concert sub genericul "Muzică din linişte". Concertele camerale vor fi susţinute de solişti instrumentişti şi vocali, acestea alternând cu momente poetice dar şi momente de linişte. Intrarea este liberă.

Tot de la ora 18, sunteţi invitaţi la o lansare de carte. La Librăria Humanitas de pe Nicolae Bălcescu, Monica Tatoiu va lansa "Politic INCorect", un dialog cu Camil Roguski. Invitatul evenimentului este Lucian Robu.

De la ora 19,30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Compania Naţională de Dans a Irlandei vă va încânta cu spectacol de muzică şi dans specific irlandez. Coregrafia aparţine lui Marc C. Tynon.

Dacă preferaţi o piesă de teatru, aveţi de ales între Capricii, de Olga Mateescu, sau Femeia ţintă şi cei zece amanţi, de Matei Vişniec. Prima va avea loc de la ora 17, la Centrul de cercetări avansate în domeniul artelor spectacolului din cadrul Universităţii Lucian Blaga – Facultatea de Litere şi Arte. Regia şi scenografia aprţin lui Dan Glasu. Femeia ţintă şi cei zece amanţi va fi pusă în scenă la Teatrul Naţional "Radu Stanca". Regia aparţine lui Claire Dancoisne, iar scenografia Liei Manţoc.

Duminică fug lolele

Cel mai important eveniment al ultimei zile de weekend este Fuga Lolelor, care va avea loc între orele 10 şi 17, în oraşul Agnita.

Urmează teatru. Primii sunt cei mici, care sunt invitaţi la teatrul Gong, să urmărească aventurile lui Dorothy, din vrăjitorul din Oz, de la ora 11. De la 17, Casa de Cultură a Sindicatelor, sala de sport, găzduieşte piesa Ceai-Hov, după trei piese scurte de Cehov - Jubileul, Cerere în căsătorie şi Ursul, în regia lui Marian Râlea. De la ora 19 nu puteţi pierde Take, Ianke şi Cadîr, de Victor Ion Popa. Piesa regizată de Dan Glasu are loc la Teatrul Naţional "Radu Stanca".

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav