Ce se intampla la Artmania in afara de concerte E-mail
Ce se intampla la Artmania Se întâmplă într-o cetate medievală unde fiecare piatră are o poveste și fiecare casă are o istorie impresionantă. Aici s-a format publicul ARTmania și a crescut festivalul ce-i poartă numele. Ajuns la ediţia cu numărul patru, festivalul din Sibiu prezintă concerte de mare amploare desfăşurate, din nou, în Piaţa Mare şi evenimente alternative în spaţii expoziţionale şi neconvenţionale. De Nightwish, Opeth, My Dying Bride și toţi ceilalți artiști ce vin din nordul europei trebuie să fi auzit toată lumea până acum.

3 Filme Dark de Nicu Iilfoveanu Nicu Ilfoveanu este preocupat de fotografie, film şi instalaţii. O parte din munca sa constă în alegerea camerelor de filmat de la începuturile industriei cinematografice, piese mecanice ce sfidează normalul şi camere de fotografiat înşelătoare pentru cei ce le folosesc. Nicu a dezvolat conceptul de “stampare metrică”, o tehnică prin care imaginile se înregistrează la frecvenţe diferite pentru ca apoi montajul final să reflecte o cadenţă poetică. În ultimul timp, artistul experimentează prin sunet în încercarea de a-şi distanţa lucrările în raport cu realitatea materială.

"Lookin' for the Holy Grail" 5’ – premieră

E noapte, intru în bucătărie. Nu văd nimic în jur. Apăs întrerupătorul și becul electric luminează spațiul. Acum văd întreaga încăpere. Curentul electric nu îl văd, dar știu că există și funcționează. Becul însă, îl văd. Aștept pînă dimineață. Întrerup curentul electric și las să se răcească becul ca să-l desfac din dulie. Îl cântăresc în palmă. E un balon de sticlă albă, cu un soclu metalic si ceva misterios înauntru. Îl țin în fel și chip în mână. Nu luminează. Seamană cu un pocal. Oare conține lumina? Îi fac un mulaj în gips, torn plumb în mulaj, aștept să se răcească. Desfac mulajul din gips. Acum am un bec din plumb identic cu becul alb. Daca aș fi o ființă pura și pricepută aș face ca acest bec să alunge întunericul care mă înconjoară.

"Hangman" / super 8 / 3,30’ / b&w / (1998)2009

“O revizitare a unui material tras în 1998 şi păstrat pentru zile mai bune.

În 2009 este adăugat sunetul găsit pe o placă de patefon.”

"... and Bob's Your Uncle" 12’

Avem deosebita plăcere de a vă prezenta povestea sfâșietor de induioșătoare a unui om ce a cunoscut viața şi lumina soarelui abea la vârsta de 33 de ani. Bazat pe o poveste reală:

“Mă numesc Gezu Bob, cunoscuții îmi spun Gezu Bob. Spun cunoscuții deoarece nu am prieteni, nu am avut niciodată. Am fost 8 frați, dintre care am rămas doar eu... o rară boală de piele ce se agravează dramatic la contactul cu lumina soarelui, ne-a decimat. Ignoranța și sărăcia părinților mei a făcut ca totul să fie descoperit prea târziu, abeă după ce toți frații mei au murit, unii in timp ce se scăldau, alții in timp ce jucau fotbal, cel mai mic, Bobinio, in timp ce admira niște avioane trecând pe cer, s-au topit toți ca niște meduze la soare…

al vostru, Gezu Bob”

Proiecţiile de film se desfăşoară începând din 17 iulie la Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică, Subsolul Bisericii Romano-Catolice

From a Dark Mind, expoziţia de fotografie a vocalistului trupei My Dying Bride

Aaron Stainthorpe, vocea trupei My Dying Bride s-a decis să ne arate ce știe să facă cu aparatul de fotografiat. Puteți să vă convingeți vizitând expoziţia “From a Dark Mind” deschisă din 17 iulie 2009 la Centrul Cultural Habitus. Temele variază de la arhitectura catedralelor pană la detalii din natură vie sau moartă.

Aaron a fotografiat fără să urmărească un scop anume, nici măcar admirația publicului. Artistul foloseşte programe de editare pentru îmbunătăţirea imaginilor, în general pentru eliminarea oamenilor din peisaje sau pentru adăugarea unui note contrastante prin culori şi luminozitate.

Fotografia favorită a lui Aaron este “Bather”, o simplă imagine a unei femei intrând în mare la Santorini ce relaxează şi intrigă privirile. O altă imagine preferată de Aaron este “Mullins”, o poză cu tobarul Dan într-un hotel oribil din Polonia, fotografie realizată acum câţiva ani pe un coridor întunecat, aproape ruptă dintr-un film de groază şi profund ameninţătoare. Nici măcar focalizarea nu este elementul important în procesul creaţiei, contează numai şi numai atmosfera din spaţiul cuprins, fără prea multe pretenţii. Aaron Stainthorpe este sătul de imaginile perfect balansate, pregătite cu atenţie şi preferă instantaneele, aşa cum este “Mullins” imagine surprinsă exact la momentul potrivit când Dan era un pic ameţit, nesigur în orientare.

Expoziţia “From A Dark Mind” poate fi vizitată în Galeria Centrului Cultural Habitus (Piaţa Mică Nr.4) din 17 iulie între orele 10:00-18:00. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 17 iulie, la ora 12:00.

Expoziţie de pictură dedicată trupei Nightwish

Primăria Municipiului Sibiu va găzdui expoziţia tinerei artiste Anda Cofaru, “LIVE on Canvas”.

“LIVE on canvas” cuprinde picturi reprezentând atmosfera din cadrul unui concert live şi urmăreşte să transmită privitorului starea tipică oferită de energia emanată de aceste spectacole.

Sursele principale de inspiraţie pentru lucrările din această expoziţie au fost muzica şi mesajul pe care încearcă să-l transmită trupa Nightwish în concertele lor: regăsirea inocenţei şi a bucuriei de viaţă, specifice copilului interior din noi, în ciuda grijilor, dezamăgirilor şi a durei realităţi din viaţa unui adult. Oricât de întuneric ar fi în sală şi oricât de mic ar fi omul faţă de grandoarea scenei, lumina întotdeauna străluceşte deasupra lui.

Picturile descriu, când clar şi diafan, când gestual şi dur, atât scena văzută de departe, din public, cât şi detalii cu artiştii de pe scenă, surprinşi în mijlocul acţiunii. Aici, muzica a devenit mişcare, trăire şi culoare.

Anda este absolventă a secţiei de pictură a Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Arte Plastice şi Design “Ioan Andreescu” din Cluj- Napoca.

Vernisajul expoziţiei “LIVE on Canvas” va avea loc vineri, 17 iulie, la ora 16:00. Expoziţia va putea fi vizitată în Holul Primăriei (Str. Samuel Brukenthal Nr. 2, Centrul de Informaţii pentru Turişti) din 17 iulie între orele 10:00-18:00.

Expoziţie de pictură Armin Mühsam, Replacement Landscapes

Armin Mühsam s-a născut în Cluj, dar trăieşte şi lucrează în SUA. Este profesor asociat la departamentul de pictură al Universitaţii Northwest Missouri State University din Maryville. Are expoziţii la muzee şi galerii din SUA, Germania, Franţa şi Olanda.

Curator: Liviana Dan

Vernisajul va avea loc în 17 iulie la ora 13:30 în Galeria de artă contemporană (Str. Tribunei Nr.6)

Expoziţie de pictură Toymania

“Expoziţia Danielei Turcu va purta titlul “Toymania” şi conceptual are ca şi premise interpretarea disproporţiilor aşteptărilor individuale raportate la aşteptările generale impuse sau sugerate, generatoare de terţe judecăţi de valoare, în general, în flagrantă contradicţie cu impulsul iniţial.”

Curator: Valentin Oltean

Expoziţia “Toymania” va putea fi vizitată în Galeria Art-Vo (Str. General Magheru Nr. 10) din 17 iulie între orele 10:00-18:00. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 17 iulie, la ora 14:45

Proiecţii de filme animate Mihail Bădică

“Inteligenta dimensiune a filmelor de animaţie realizate de regizorul danez de origine română Mihail Badică se bazează în primul rând pe faptul că deşi realizate în perioada 1975-1985, cu tehnica, logistica şi resursele limitate, atitudinea de avangardă din acel moment, determină ca ele să fie „citite” în 2009 într-un limbaj urban, contemporan pe alocuri, chiar cu un iz pseudo vintage, în vogă astăzi.”

Curator: Valentin Oltean

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav