Cei mai mari mici mestesugari se intrec la ASTRA E-mail
olimpiadaCei mai talentaţi tineri creatori populari din ţară se întrec, săptămân aceasta, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la cea de-a 15-a ediţie a Olimpiadei Naţionale “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”. Deschiderea oficială şi prezentarea concurenţilor, care au vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, va avea loc joi, 19 august, începând cu orele 1700 pe scena de pe lac.

Faza naţională a concursului reuneşte aproximativ de 170 de participanţi, premianţi ai fazelor judeţene din 37 de judeţe ale ţării. Astfel, între 19 - 22 august, micii meşteşugari vor anima gospodăriile Muzeului în aer liber, plăsmuind obiecte tradiţionale, prin tehnici dobândite de la maeştrii lor, fie în familie, fie în şcoală. Vineri, 20 august şi sâmbătă, 21 august micii meşteşugari vor putea fi admiraţi şi în Piaţa Mică, la Casa Artelor. 

„Vă invităm să ne bucurăm împreună de îndemânarea micilor meşteşugari participanţi, care cu siguranţă vor fi nerăbdători să împărtăşească din tainele meşteşugului practicat, vizitatorilor de orice vârstă, dornici să îşi exerseze îndemânarea în cadrul atelierelor iniţiate, la războiul de ţesut, sculptură lemn, încondeiat ouă sau chiar la roata olarului”, spune muzeograful Elena Găvan.

Şi în acest an, concomitent cu olimpiada, are loc cea de a doua ediţie a Taberei de meşteşuguri artistice tradiţionale Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată tinerilor cu dizabilităţi.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav