Cei trei ro-maniacs care au speriat Sibiul E-mail
Cei 3 ro-maniacs Mai sunt doar trei zile până când, în centrul oraşului, vor vui motoarele. Trei dintre riderii care vor participa la Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard-enduro din Europa, şi care au cele mai multe şanse să urce pe podium, sunt încrezători în şansa şi pregătirea lor. Este vorba despre Cyril Despres, Romeo Duicu şi Alex Gârbacea.

Cyril Despres (foto) – clasa Pro (triplu câştigător al Red Bull Romaniacs şi dublu câştigător al Dakar-ului)

"Am venit pentru prima dată în România în 2004, la prima ediţie a Red Bull Romaniacs şi continui să revin pentru că încă de atunci am ştiut că acest eveniment va deveni o competiţie foarte bună. Este unul din evenimentele pentru care mă pregătesc de-a lungul unui an, iar în 2009 mi-am propus să revin pe prima treaptă a podiumului, chiar dacă va fi mai greu decât în anii precedenţi, pentru că sunt foarte mulţi rideri buni la start. Îmi plac Carpaţii pentru că îţi oferă posibilitatea să concurezi în condiţii unice în lume, mai ales în zona unde se desfăşoară Red Bull Romaniacs. Ai parte de foarte multă piatră, de urcări extrem de grele, de peisaje superbe în golul alpin de multe treceri prin râu şi pe ansamblu de o cursă extrem de grea".

Romeo Duicu – clasa Experţi Echipe (primul român care a terminat Dakar-ul în configuraţia America de Sud)

"În 2009, Red Bull Romaniacs va debuta sâmbătă, 15 august, ora 9.00, cu sesiunea de calificări pentru Prologul care va începe la ora 14.00, însă cum eu nu am experienţe plăcute la prologurile precedente nu ştiu dacă voi parcurge numărul total de tururi. Anul trecut am căzut în cap şi am decis să renunţ la ultimile tururi ca să nu mai îmi creez probleme mai mari la motocicletă. Oricum, Prologul are rolul de a stabili poziţia la start în prima zi şi cum raliul are patru zile ai timp să recuperezi eventualul timp pierdut la Prolog.

După manşele de calificare urmează să meargă în Prologul, care va începe pe Bd.Coposu din Sibiu la ora 14.00, primii 16 piloţi de la fiecare clasă (Profi, Expert Single, Expert Team, Hobby)."

Alex Gârbacea – clasa Experţi Echipe (cel mai tânăr pilot român care a terminat o etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid)

"Anul trecut atât eu cât şi Romeo am concurat la categoria Expert Team, însă acum am decis să mergem la echipe pentru ca Vectra Racing Team să aibă şanse la podium la două din clase. În acest an, Mani Gyenes va merge la Expert Single pentru că din cauza unei intervenţii chirurgicale suferite la genunchiul drept, în ianuarie, ruptură de ligamente şi fisură de menisc, se află încă în perioada de recuperare şi Red Bull Romaniacs este mult prea dur la clasa Profi pentru cineva aflat în această situaţie. Pe el ne bazăm pentru un podium la Expert Single, mai ales că Mani e obişnuit cu podiumurile de la Red Bull Romaniacs, după ce a câştigat de două ori la Expert Team.

Luni, pe 17 august, vom pleca din zona Sibiu către Petroşani urmând să ne întoarcem marţi, 18 august, şi, sincer, cred că acestea vor fi cele mai grele zile de la această ediţie. Datorită distanţei dintre Sibiu şi Petroşani la toate clasele vor fi foarte mulţi kilometri în acele două zile, iar dacă mai şi plouă cât ne aflăm în Parâng, vor fi etape la care mulţi vor ajunge la finiş noaptea. "

Program Red Bull Romaniacs 2009

Start: 15 august – Prolog in centrul Sibiului, Bd.ul Coposu - ora 14:00

16 august – Prima zi in munti

17 august – etapa Sibiu - Petrosani

18 august – etapa Petrosani - Sibiu

19 august - ultima etapa si finisul oficial al raliului in centrul Sibiul, Cladirea Crazy Bike (este vorba de cladirea aflata in constructie de langa Spitalul Judetean)

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav