Cele mai bune dobinzi pentru Prima Casa E-mail
Dobanzi prima casa CEC va veni cu cea mai convenabilă ofertă la lei, dobînda fiind de numai 1,9 la sută peste nivelul ROBOR

Băncile au profitat la maxim de limita superioară a dobînzii impuse de Guvern pentru participarea la programul Prima Casă, fără a veni cu oferte mai bune pentru clienţi. Majoritatea instituţiilor bancare vor oferi credite, pentru cumpărarea unei locuinţe, cu dobînzi de 4 la sută peste dobînda medie EURIBOR la trei luni, pentru cele în euro, şi de 2,5 la sută peste dobînda medie ROBOR la trei luni, pentru cele în lei.

Cea mai bună ofertă pentru creditele în lei este oferită de CEC, dobînda fiind de numai 1,9 la sută peste nivelul ROBOR. Astfel, nivelul dobînzii se va ridica la 11,65 la sută pe an, faţă de 12,25 la sută pe an, cît oferă celelalte bănci.
Pentru a putea contracta un credit în cadrul programului Prima Casă de la CEC Bank, clienţii trebuie să aibă maxim 80 de ani la încheierea perioadei de rambursare integrală, contractul putînd fi încheiat pentru o perioadă de 30 de ani. Potrivit oficialilor, CEC va acorda împrumuturi de pînă la 400 de milioane de lei.

În euro, cele mai bune oferte provin din partea Băncii Comerciale Române, ATE Bank şi Bank Leumi. La BCR, de exemplu, dobînda va fi de 3,8 la sută peste EURIBOR, la care se adaugă un comision de acordare de 0,5 la sută, în condiţiile în care banca va acorda credite de 300 de milioane de lei. ATE Bank are o marjă de 3,8 la sută peste EURIBOR, iar Leumi Bank de 3,9 la sută.

Un caz special

Banca Transilvania a anunţat că va acorda credite cu dobînda la nivelul ROBOR, însă a adăugat un comision care va creşte costurile pînă la nivelul maxim. Comisionul lunar la împrumuturile în lei este de 0,2 la sută, ceea ce înseamnă 2,4 la sută peste dobînda ROBOR, în termeni DAE, la limita criteriilor impuse de lege.

Programul Prima Casă poate fi accesat de orice român care nu deţine deja o locuinţă şi nu are alte credite în derulare. Clienţii care doresc să-şi cumpere o locuinţă trebuie să ofere un avans de 5 la sută, suma maximă garantată de stat fiind de 60.000 de euro. Potrivit ordonanţei de urgenţă, dobînda maximă ce poate fi aplicată de bănci este de 4 la sută, în cazul creditelor în euro, şi de 2,5 la sută, în cazul celor în lei.

Deşi, iniţial, Guvernul a anunţat o limită de un miliard de euro pentru garantare, cele 20 de bănci care s-au înscris în program au ofertat 1,4 miliarde de euro. Astfel, autorităţile au fost nevoite să realoce garanţiile propuse de fiecare bancă, pentru a se încadra în suma din ordonanţa de urgenţă. Cele mai mari oferte au venit din partea BCR, BRD, CEC, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Banca Românească, care, împreună, depăşeau suma de un miliard de euro.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav