Centru de cercetari de peste 100000 de lei E-mail
centru de cercetari Universitatea "Lucian Blaga" din Sbiu a inaugurat ieri un Centru de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului şi un studio de teatru. Investiţia se ridică la 112.641 lei, iar jumătate din sumă a venit printr–o donaţie.

În ani de criză financiară, Universitatea "Lucian Blaga" şi Teatrul Naţional "Radu Stanca" au reuşit să finalizeze un proiect investiţional de peste un miliard de lei vechi, aşa că de ieri studenţii şi oamenii de teatru au un loc al lor la Facultatea de Litere şi Arte. Aici au fost inaugurate Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului şi studioul de teatru. La eveniment au fost prezenţi rectorul ULBS, Constantin Oprean, decanul Facultăţii de Litere şi Arte, Alexandra Mitrea şi Constantin Chiriac, director TNRS şi profesor ULBS.

"Deschiderea Centrului şi a studioului înseamnă o bucurie şi o mulţumire sufletească. Când am demarat programul de studii în artele spectatolului am fost conştienţi că va însemna costuri mari, dar am ştiut că vom culege şi roade. Astăzi trăim un astfel de moment", a spus rectorul Oprean. Constantin Chiriac a vorbit despre spijinul pe care conducerea ULBS l-a acordat dezvoltării Catedrei de Artă Teatrală, precum şi despre faptul că acest centru reprezintă un pas în crearea studiilor doctorale în domeniu.

Spaţiul necesar a fost pus la dispoziţie de Facultatea de Litere şi Arte care s-a ocupat şi de amenajările necesare, iar dotările cu sistemele audio şi de lumini au fost realizate de un partener belgian al Teatrului Naţional "Radu Stanca", sub formă de donaţie. În total, efortul financiar s-a ridicat la suma de 112.641 lei. Dovedind că merită un studio de teatru şi atenţia specialiştilor, studenţii la Actorie au încheiat evenimentul cu spectacolul "Aforisme pentru un tânăr actor", bazat pe versuri de Radu Stanca. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat Jurnalul Artelor Spectacolelor.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav