Centura partea a II~a incepe in doua saptamani E-mail
centura-partea-a-2.png Lucrurile pentru tronsonul doi al centurii Sibiului încep să se mişte. Vectra Service, firma care şi–a adjudecat licitaţia de execuţie pentru acest tronson, şi–a realizat organizarea de şantier şi a început mutarea utilajelor în apropierea DJ Sibiu – Ocna Sibiului. Au fost aduse, totodată, şi containerele din care inginerii societăţii vor coordona lucrările de construcţie. Din păcate, nici pe acest trosnon, exproprierile nu au fost finalizate în întregime, însă reprezentanţii societăţii au promisiuni din partea beneficiarului, Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, că lucrurile vor evolua rapid şi nu vor încurca lucrările. Deocamdată, s–au făcut măsurătorile şi descărcarea arheologică a terenului, astfel că din aceste puncte de vedere nu sunt probleme.

Reprezentanţii Vectra Service spun că mai sunt de definitivat detalii. În aceste zile vor fi încheiate lucrările privind organizarea de şantier, urmând ca cel mai probabil lucrările efective la tronsonul doi al centurii Sibiului să înceapă în ultima săptămână din această lună. Vectra Service şi-ar fi dorit să înceapă lucrările în aceste zile, însă ninsorile căzute au dus la amânarea lor.

Vectra Service va moderniza tronsonul cuprins între Ocna Sibiului şi Aeroport, în lungime de aproape 7 km. Valoarea totală a contractului este de 9.852.910,04 euro (fără TVA), din care 75 la sută din valoarea eligibilă constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, prin programul ISPA. Restul fondurilor sunt asigurate de la bugetul de stat. Obiectivul contractului îl reprezintă construcţia variantei de ocolire a localităţii Sibiu, Secţiunea 2 cu profil de autostradă, între km 14+860 şi km 17+500, precum şi reabilitarea DJ 106 B, între km 0 şi km 3+600". Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data începerii lucrărilor, însă se va lucra la foc continuu, astfel încât acest tronson să fie finalizat în 31 decembrie 2010. Totodată, perioada de garanţie este de 24 luni.

Primul tronson al centurii, în lungime de 14,8 km va fi gata în 31 august. În acest moment, peste 70 la sută din lucrări sunt gata. Valoarea investiţiei pentru primul tronson este de 48 milioane de euro.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav