Ceremonia Oscarului din turism are loc la Saliste E-mail
ceremonia oscarului din turism Golden Apple, echivalentul premiului Oscar din domeniul turismului, va fi decernat României, pentru trei destinaţii, printre care şi Mărginimea Sibiului, în această duminică, la Sălişte.

Premiul Golden Apple este acordat anual, din 1971, de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, unei destinaţii sau personalităţi, care s-au evidenţiat în dezvoltarea turismului din ţara lor.
Anul acesta, România a dat prilejul unei premiere mondiale - este pentru prima oară, în istoria Golden Apple, când acesta este atribuit, în acelaşi an, la trei destinaţii. Triunghiul Turismului Românesc, premiat cu mere de aur, este format din Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Compania Aeriană Blue Air.

Ceremonia de decernare a celor Trei Mere, de către FIJET, va avea loc la primăria din Sălişte, Capitala Mărginimii Sibiului, “cea mai romantică regiune ecoturistică din lume”, după Forbes Magazine. La eveniment va participa Comitetul Executiv al FIJET, Consiliul Director al PressTour FIJET Romania, oficialităţi judeţene şi premianţii. Ceremonia va fi prezidată de ministrul turismului, Elena Udrea. Delegaţiile vor sosi dimineaţă pe aeroportul din Sibiu, cu avioane Blue Air, şi vor fi conduse la Sibiel, unde vor lua micul dejun la pensiunea “Lunca Sibielului”. Oficialităţile vor vizita, apoi, biserica şi Muzeul Icoanelor pe sticlă. Ceremonia de decernare a premiului, de la ora la 2, va fi urmată de o masă festivă. Invitaţii vor vizita apoi câteva localităţi din Mărginimea Sibiului, seara terminându-se la aceeaşi pensiune din Sibiel, unde vor lua cina la lumina unui foc de tabără.

Unicul Golden Apple deţinut de România a fost decernat, în 1975, Mânăstirii Moldoviţa. “Merele de Aur” sunt unice, fiecare măr este realizat manual, de către un artist american. Bazele de marmură sunt tăiate manual dintr-o carieră din Mexic, apoi şlefuite în SUA, unde sunt şi asamblate, la Los Angeles, de către un artist cu o experienţă de peste 40 de ani. În interiorul “merelor”de cristal este aur de 23 de karate, care pluteşte într-un lichid special, astfel încât acesta să nu îşi pierdă luciul sau să îşi schimbe culoarea.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav