Cereri in crestere la Sibiu pentru Prima Casa 3 E-mail
Cereri în crestere la Sibiu pentru Prima Casa 3Câteva zeci de sibieni au depus deja dosare pentru înscrierea în programul Prima Casă, ediţia a 3-a, program care a demarat cu circa o săptămână în urmă.

Până acum însă, niciuna din băncile înscrise în program nu a acordat încă un credit. Comparativ cu ediţia 2010 a programului, cererile de până acum sunt în creştere, iar agenţii imobiliari consideră că numărul cererilor va rămâne ridicat. ”Spre surprinderea multora, cererile sunt în creştere, numai că, din păcate, banii alocaţi până acum programului sunt mai puţini”, spune Bogdan Gicu, preşedintele filialei Sibiua Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare. Potrivit lui, sibienii care vor să apeleze la programul Prima Casă se orientează cu preponderenţă către locuinţe de două camere sau garsoniere, la fel ca şi în anii trecuţi.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMMuri (FNGCIMM) a anunţat deja că a înregistrat peste 100 de dosare la nivel naţional pentru credite ipotecare şi se aşteaptă la un ritm alert de înscriere. ”Fondul a primit în total circa 40 de dosare în primele trei zile de la demararea programului Prima Casă 3, urmând ca pe perioada derulării acestuia să se ajungă la un ritm zilnic de 30-40 de dosare, poate chiar mai mult, a declarat pentru agenţia NewsIn preşedintele Fondului, Aurel Saramet.

Programul Prima Casă 3 are un plafon de garanţie de la stat de 200 milioane de euro. Plafonul din 2011, de 200 milioane euro, reprezintă diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului "Prima Casa" în anii 2009-2010. O modificare importantă arată că persoanele care vor lua credite Prima Casă vor pune conturile curente drept gaj in favoarea bancii. În plus, chiriaşii ANL au posibilitatea să cumpere locuinţele de la stat prin acest program.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav