Cetati Transilvane Sibiu Noua ani de poveste E-mail
cetati transilvane sibiu Ca la un semn, în fiecare sfârşit de august, Sibiului deschide poarta timpului pentru a pofti istoria, arta şi cultura medievală, în cetate, pe străzile pietruite şi scenele oraşului. Vineri 28 august de la ora 21:00, porţile Sibiului se vor deschide pentru a noua oară în faţa celor c\teva sute de domniţe şi cavaleri care în ritm de paradă vor defila în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane” Sibiu.

Festivalul, deja o tradiţie pentru burgul de pe Cibin, va avea loc în acest sfârşit de săptămână şi timp de trei zile de vineri şi până duminică seara, sibienii sunt invitaţi să participle în mod activ la unul dintre evenimentele “de expoziţie” ale oraşului. Spectacolele de muzică, dans, teatru, lupte cavalereşti şi animaţie stradală vor fi puse în scenă în patru locaţii fascinante din centrul istoric al oraşului, care păstrează încă intact farmecul perioadei medievale: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Parcul Tineretului.

Brianna Caradja, prinţesa a cărei imagine se confundă deja la Sibiu cu imaginea festivalului, va fi alături de organziatori şi sibieni încă din prima seară şi împreună cu actorul Ovidiu Popa vor bate gongul de start al evenimentului.

În locaţia din Parcul Tineretului, publicul va putea în cele trei zile de festival, să facă un pas în istoria “Războiului de treizeci de ani” alături de germanii de la “Cronacher Ausschuss Compagnie”, trupă deja celebră pentru reprezentaţiilor sale. Aceştia vor prezenta sibienilor într-o manieră dinamică, atât ţinuta militară din acea perioadă cât şi armele de război folosite. Nu vor lipsi din momentele lor nici spectacolele de muzică săsească de secol XVII.

Unul dintre elementele de noutate ale acestei ediţii îl reprezintă “Cartea Deschisă” a festivalului, un volum cu cinci sute de pagini albe, pe care sibienii le pot completa cu gândul lor bun despre povestea medievală de la Sibiu. Cartea se va afla în Piaţa Mare de vineri seara şi până duminică; organizatorii au pregătit un condei vechi şi câteva sute de călimări cu cerneală astfel încât gândul fiecărui sibian să poată rămâne aşternut pe hârtie , în cartea festivalului.

Duminică de la ora 22:30, imediat după ce ultimul spectacol din program va lua sfârşit, focul de artificii care va fi tras din Cazarma 90, va marca finele celei de-a noua ediţii a evenimentului.

Începând cu ediţia din acest an, organizatorii au deschis şi o pagină online de promovare a festivalului: www.cetatitransilvane.eu, site unde sibienii pot găsi programul evenimentului sau informaţii de ultimă oră din program.

Festivalul este organizat an de an, ca un tribut adus Sibiului, de catre Casa de Cultura a Muncipiului Sibiu, Asociatia Ordinul Cavalerilor de Sibiu, Consiliul Local si Primaria Municipiului Sibiu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav