Cheltuieli la vedere E-mail
Cheltuieli la vedere Incepand din aceasta saptamana toate unitatile sanitare din tara sunt obligate sa-si publice cheltuielile lunare. La Sibiu, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta spune sa masura este una cat se poate de buna si de motivanta.

Ministerul Sanatatii a lansat o aplicatie online prin intemediul careia toate unitatile sanitare din tara sunt obligate sa-si publice cheltuielile lunare. Astfel, incepand din aceasta luna oricine va avea posibilitatea sa vizualizeze, direct pe site-ul Ministerului, la sectiunea „Monitorizare cheltuieli spital“, modul in care spitalele si-au gestionat bugetul alocat. Managerul unitatii sibiene, Gabriel Budescu, crede ca aceasta masura este una binevenita, care va duce la o mai buna organizare a resurselor financiare. „Monitorizarea cheltuielilor spitalelor este o masura buna prin care se poate urmari in mod transparent si prin comparatie, modul in care fiecare spital se organizeaza si isi gestioneaza resursele financiare“, a precizat acesta. De asemenea, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au fost desemnate deja doua persoane autorizate care se vor ocupa de completarea lunara a aplicatiei online de pe site-ul Ministerului.

Obiectivele masurii

Portalul lansat recent, cuprinde date privind cheltuielile curente si cele de capital. In cadrul acestora pot fi urmariti peste 60 de indicatori privind cheltuielile de personal cum ar fi: indemnizatiile de conducere, plata orelor suplimentare, dar si bucuri si servicii, cum ar fi cheltuielile pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi sau dezinfectanti, alocatii pentru hrana. Publicarea cheltuielilor curente ale unitatilor sanitare reprezinta un exercitiu de transparenta necesar in sistemul de sanatate care va duce la eficientizarea acestuia. Odata cu intrarea in vigoare a acestei masuri, va exista o monitorizare publica a modului in care sunt gestionare fondurilor publice in spitale. De asemenea, aplicatia reprezinta un mecanism pentru responsabilizarea managerilor.

Monitorizare permanenta

Totodata, si directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Sibiu, Florin Cioloboc, considera ca masura este una cat se poate de buna. „Masura este una binevenita care contribuie la cresterea transparentei in sistem“, este de parere acesta. Lista cheltuielilor si a veniturilor pe anul 2009 poate fi vizualizata si pe site-ul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, www.scjs.ro, la sectiunea buget. In cadrul aplicatiei online lansate de Minister, datele aferente cheltuielilor fiecarui spital se introduc in primele 10 zile ale lunii urmatoare lunii de raportare. Astfel, pe site-ul www.raportare.ccss.ro sunt disponibile deja raportarile spitalelor sibiene pe lunile mai si aprilie.

Buget cu „greutate“

Pentru anul acesta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta beneficiaza de jumatate din valoarea contractelor incheiate de reprezentantii CJAS cu cele zece spitale. Astfel, aproximativ 509 milioane de lei au fost alocate numai pentru unitatea din Sibiu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav