Chris Birch cel mai bun dupa prima zi de RBR E-mail
Chris Birch Prima zi a celui mai dificil raliu enduro din lume s-a terminat cu bine pentru neozeelandezul Chris Birch. Acesta a reuşit să se claseze pe primul loc, după parcurgerea traseului din munţi, urmat îndeaproape de Cyril Despres.

Riderii au avut de străbătut distanţa dintre Răşinari şi Sibiu. Traseul nu a pus probleme neozeelandezului, care a reuşit să „ia faţa” lui Xavier Galindo, cel care a reuşit să ocupe primul loc la Prologul desfăşurat pe bulevardul Corneliu Coposu din Sibiu. Aşa cum era de aşteptat, nici Cyril Despres nu a cedat. După prima zi în munţi, acesta ocupă locul al doilea şi nu pare să se dea bătut prea uşor.

Nici cei trei români participanţi la clasa Expert Single nu au dezamăgit şi au dovedit că sunt, într-adevăr, obişnuiţi cu trasee de hard enduro, recuperând fiecare aproximativ 20 de poziţii faţă de locul de pe care au luat startul în prima zi din munţi, la Red Bull Romaniacs.
Din cauza unor probleme, apărute în procesarea datelor de la calificarile pentru Prolog ale clasei Expert Single, organizatorii au decis ca această categorie să ia startul în ordinea numerelor de concurs şi nu în cea a timpilor de la Prolog. Astfel, cei trei rideri români care concurează la Expert Single - a doua categorie ca şi dificultate după Profi - au plecat de pe poziţia 36 Mani Gyenes, 37 Feren Csaki şi 38 Cristinel Babeş. Acesta din urmă nu a putut să ajungă la timp la startul pe probă din cauza unor defecţiuni la partea electrica a Gas Gas-ului său.

Romeo Dincu, noul concurent la clasa Expert Single

Prima zi în munţii a adus şi primul abandon. Românul Alex Garbacea şi-a fracturat mâna dreaptă după doar 15 kilometri de la start. „După doar 15 km, Alex a alunecat de pe o cărare foarte îngustă şi, deşi căzătura a fost una banală, motocicleta a venit peste el şi i-a fracturat mâna. Alex a fost dus la spital ăn Sibiu, iar coechipierul său a vrut să se asigure că totul este în regulă, urmându-l până în oraş. Deşi, abandonul unuia din membri unei echipe înscrise la Expert Team sau Hobby înseamna abandonul intregii echipe, organizatorii au decis ca, în aceasta situaţie, Romeo Duicu să fie lasat să continuie”, spun organizatorii. Romeo Duicu, primul roman care a terminat Dakar-ul în configuraţia America de Sud, este, astfel, noul concurent la clasa Expert Single. Noul număr de concurs al lui Romeo Duicu este 155.

În urma accidentului, Alex şi-a fracturat radiusul si cubitusul mâinii drepte. Accidentarea îi pune în pericol participarea la Raliul Faraonilor, etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid, la care riderul român ar fi trebuit să participe în luna octombrie.

Stăm bine şi la clasa Hobby

Reprezentanţii românilor la clasa Hobby, Felician Groza şi Alexandru Cernătescu de la Crazy Bike Sibiu, au terminat cu al doilea timp prima zi în munţi, în timp ce locul trei le-a revenit celor doi rideri Ptrick Moto, Paul Frăţila (locul 2 la Prolog clasa Hobby), respectiv Călin Răducu. Surprinzătoare este şi clasarea debutanţilor de la TipTil în top 10, Krisztian Nagy şi Dani Oţil fiind rapizi şi dovedind că sunt, într-adevăr, o echipă. Cei doi sunt favoriţi la top 5-ul clasei Hobby.

Pe 12, la Hobby s-a clasat, în prima zi, echipa Cofain 699, din care face parte şi unul din concurenţii surpriză de la această ediţie a Red Bull Romaniacs, Sorina Sandu – prima româncă înscrisă în competiţie.

Petroşani, locaţia pentru a doua zi

Riderii vor ajunge luni, 17 august, la Petroşani pentru a face faţă celei de a doua zi în munţi. Maniacii de la clasa Pro vor parcurge un traseu de 215 km, cei de la clasele Experţi Echipe şi Experţi Single vor parcurge, fiecare, câte 205 km, iar la clasa Hobby, numărul de kilometri parcurşi va fi de 172. (foto: Chris Birch)

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav