Ciorba de miel drob si tocana via Internet E-mail
ciorba via internet Ciorbă de miel, drob, friptură de miel, ouă roşii, cozonac, pască, rachiu şi vin de casă, excursii: cam asta le vor oferi şi în acest an pensiunile din Mărginimea Sibiului turiştilor veniţi să petreacă Sărbătorile de Paşti la Gura Râului, Sibiel, Orlat sau Sălişte. Apreciată drept una dintre principalele destinaţii turistice din România, Mărginimea Sibiului devine un magnet în preajma sărbătorilor, fiind o oază de linişte pentru bucureştenii sătui de aglomeraţia şi vacarmul Capitalei.

Şi în acest an gazdele de la pensiunile agroturistice s-au pregătit pentru a-şi întâmpina oaspeţii cu toate ingredientele specifice zonei. Dacă unii preferă destinaţii mai îndepărtate, în Ţara Sfântă sau Grecia, alţii vor să profite de liniştea şi ospitalitatea de la noi, aşa că îşi rezervă din timp un loc la una dintre pensiunile din Mărginime.

All inclusive de Mărginime

Rezervarea nu e greu de făcut; mai greu e să te decizi, pentru că oferta e destul de bogată. Cel mai bun prieten din ultima vreme al românului, Internetul, e un ajutor de nădejde. Dai căutare şi găseşti fel de fel de oferte. Fiecare îşi vinde marfa cum poate, cum crede că ar fi mai atractiv. La Gura Râului, Pensiunea Sânziana e unul dintre locurile care şi-a format deja o clientelă fidelă. Oferta e pentru toate pretenţiile: 12 camere duble cotate la patru stele, dotate cu tot ceea ce presupune această clasificare, mâncare şi băutură la discreţie. Sunăm şi întrebăm: mai sunt locuri, iar preţul e de 200 de lei/ zi de persoană la all inclusiv, ceva mai mic pentru demipensiune. Asta înseamnă că, pe lângă cazare, mâncarea şi băutura (toate producţie proprie) sunt la discreţie. Başca tratamentul de după, pentru cei cu stomacul mai gingaş, ne spun propietarii, mai în glumă, mai în serios. Bine, bine, mâncare la discreţie, dar ce te faci, că până la Înviere e post? Nu e nicio problemă: cine vrea mâncare de post, are de unde alege. Ciuperci, orez, icre de fasole, vinete, zacuscă, supe creme şi multe altele, toate din cămara proprie.

Asta până la întoarcerea de la slujba de Înviere, când se dă dezlegare la bucatele de dulce: drob şi friptură de miel, ouă roşii, cozonac, pască, prăjituri. A doua zi, de Paşti, festin: ciorbă de miel, friptură, tocană, drob, tot de miel, ouă roşii, cozonac, prăjituri, vin, rachiu sau bere. Fără restricţii, cât poate duce fiecare. Se asezonează mesele cu nişte plimbări prin Cheile Cibinului, la Muzeul Satului din Dumbravă pentru cei care doresc, după care, la cină meniul poate suferi modificări: carne de pui, de porc sau vită, pentru cei care nu vor să facă exces de preparate din miel. Tot în ziua de Paşti, oaspeţii vor trebui să caute cuiburile iepuraşului, ascunse prin curtea pensiunii. Iar dacă vor să încingă grătarele, există două locuri special amenajate în curte pentru asta.

Luni, după bătălia culinară de dimineaţă, cei care au venit să petreacă Paştele la Gura Râului, vor face cunoştinţă cu obiceiul stropitului. Cei din familia Câmpean, proprietarii pensiunii spun că meniul se face de comun acord cu clienţii, astfel încât toată lumea să fie mulţumită: "Am considerat că e normal să îi tratăm pe cei care vin la noi ca oaspeţi, nu ca pe nişte simpli clienţi. Pot să vă spun că sunt familii care vin la noi în fiecare an. Asta spune ceva despre ceea ce avem de oferit". Tot ei spun că se aşteaptă ca ultimii clienţi să apară până la jumătatea săptămânii, ştiut fiind că mulţi dintre turişti se hotărăsc pe ultima sută de metri.

Sibielul mai aşteaptă turişti

Ca şi la Gura Râului, pensiunile din Sibiel s-au pregătit pentru a oferi doritorilor un Paşti tradiţional, cu bucate sănătoase, gustoase, fără E-uri şi briz - briz-uri neavenite. Chiar dacă gradul de ocupare nu e ca în anii trecuţi, cei peste treizeci de proprietari de pensiuni din Sibiel speră că în Vinerea Mare nu vor mai avea niciun loc liber. Şi aici, mâncărurile pe bază de miel sunt punctul tare, că doar suntem în Mărginime. Aurel Pau, preşedintele Asociaţiei "Sibiel 2000" spune că "Prezenţa noastră la Târgul de Turism de săptămâna trecută a fost una bine primită, ceea ce ne îndreptăţeşte să fim optimişti. Dacă mai punem la socoteală şi premiul acordat Sibielului de către FIJET, o voce autorizată în turism, cred că nu avem motive de îngrijorare". Muzeul de icoane pe sticlă, împrejurimile şi faima de care se bucură localitatea sălişteană au reuşit în anii trecuţi să atragă foarte mulţi turişti, atât din ţară, cât şi din străinătate. De Crăciun, de Paşti, pensiunile din Sibiel au fost pline. Promovarea pe Internet sau reclama "din gură-n gură" s-au dovedit mai mult decât eficiente.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav