Clinicile Spitalului de Pediatrie Sibiu legate prin internet E-mail
Clinici legate prin internet Pacienţii Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu îşi vor putea vedea, de acasă, propriile fişe medicale, prin accesarea site-ului insituţiei. În plus, spitalul va fi printre puţinele instituţii de gen din ţară care vor avea o reţea internă de internet ce va permite transferarea datelor medicale de la o clinică a spitalului la alta.

 

Clinica de Pediatrie, Clinia de Chirurgie şi Ortopedia Pediatrică şi Secţia de Boli Infecţioase Copii, aparţinând Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, vor fi „conectate” permanent, prin intermediul unei reţele interne de internet -intranet- ce va permite medicilor din cele trei clinicii să verifice, din faţa calculatorului, fişa medicală a oricărui bolnav şi să „transfere” informaţii medicale pe calea undelor de la o secţie la alta. În acelaşi timp, pacienţii vor avea posibilitatea de a vizualiza, tot pe internet, propria fişă medicală sau să verifice evoluţia actului medical.

„Realizarea acestei reţele va permite spitalului de pediatrie din Sibiu să funcţioneze la un randament mult mai ridicat şi va contribui la o mai bună comunicare între cele trei clinici ale spitalului, aflate la distanţe destul de mari una de cealaltă”, a precizat directorul medical al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Mihai Neamţu.

Este vorba despre un proiect european, în valoare de aproximativ 342 de mii de lei, obţinut de reprezentanţii instituţiei sibiene, ce va fi implementat în perioada mai-octombrie 2009, cu titlul „Creşterea capacităţii de management instituţional a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu”.

 

Reducerea costurilor

 

Potrivit managerului spitalului, Alexandru Mihuţ, punerea în practică a proiectului va aduce instituţiei sibiene şi o reducere a cheltuielilor. „După calculele făcute de noi, va exista o reducere cu 30 la sută a costurilor pe laboratoare, vor fi reduse, de asemenea, costurile medicaţiei, pentru că, în acelaşi timp, doctorul va putea vizualiza preţurile medicamentelor necesare tratamentului pacientului”, a completat acesta. Proiectul prevede achiziţionarea de calculatoare, imprimante, servere, licenţe şi softuri.

 

Printre obiectivele proiectului se numără şi crearea unor baze de date electronice cu informaţii referitoare la cazurile internate, precum şi studiile clinice şi paraclinice şi de laboratpor desfăşurate în spital.Obiectivul principal al proiectului constă în creşterea capacităţii de management instituţinal al spitalului şi întărirea imaginii de instituţie de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin informatizarea spitalului.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav