Conditii de vis la azil E-mail
conditii de vis Dupa trei ani de lucrari serioase, Caminul-Spital de pe strada Azilului, arata ca nou. Locatia veche de secole se poate lauda cu modernizari capitale, in valoare de aproape 1,6 milioane de lei. Cei 94 de locatari au, acum, toate motivele sa se simta ca acasa sau chiar mai bine.
Vechiul azil a suferit cea mai consistenta reabilitare din ultima suta de ani.

Saloane renovate, scari noi, centrale termice la standarde europene, televizoare pentru toata lumea, chiar si un spatiu special amenajat pentru fumatori. Acestea sunt conditiile in care isi duc existenta cei 94 de locatari ai Caminului-Spital de pe strada Azilului. Nu de mult timp isi „permit" acest lux. Cladirea in care sunt ingrijiti a fost renovata recent, dar inca se mai lucreaza la amenajari.

Directorul Caminului, dr. Vasile Sacelean, a promis ca la finele acestei luni va avea loc o receptie ca la carte. „Lucrari se tot fac de trei ani. Este vorba despre cea mai consistenta reabilitare din ultima suta de ani. Aceasta include si convertirea unor vechi ateliere in saloane. Am tinut neaparat si la intimitatea celor care locuiesc, practic, aici, iar pentru fiecare salon am amenajat cate un paravan de separare. Toata investitia, de aproape 1,6 milioane de lei, a fost acoperita prin fonduri structurale de la Ministerul Muncii, dar si de la Consiliul Judetean Sibiu", explica Vasile Sacelean.

Amenajari impecabile

Acum, in toate cele 38 de saloane exista televizor, paturi noi, peretii arata impecabil, iar ghivecele de flori infrumuseteaza spatiul. In bucatarie au fost schimbate ustensilele, au fost montate centrale si s-a pus la punct chiar un coridor de trecere a alimentelor, in conditii de igiena. Grupurile sanitare au fost inlocuite, au mai fost aduse si cabine de dus, iar gresia si faianta au fost schimbate cu altele nou-noute, in functie de preferintele beneficiarilor, dar si ale administratorilor. In curtea Caminului a fost inlaturata piatra de rau, care ingreuna deplasarea cu alimentele sau cu carucioarele speciale pentru bolnavii nedeplasabili. Nici batranii care nu pot renunta la vicii nu au fost pusi „la colt". Din contra. Special pentru confortul fumatorilor si pentru respectarea celor care nu le impartasesc viciul, a fost amenajat un fumoar, in partea din spatele cladirii.

"Mai bine ca acasa"

Cei mai incantati de convertirea acestui spatiu sunt, desigur, locatarii lui. Exista pacienti care isi duc zilele in Camin de mai bine de 20 de ani. Acestia au prins si vremuri mult mai grele, iar acum se bucura de conditii europene, la acelasi pret. In continuare contribuie cu suma de 500 de lei lunar, iar daca au o pensie mai mica, achita atat cat au, pensia fiind virata direct in contul spitalului. „Aici avem tot ce ne dorim si ne simtim mult mai bine ca acasa. Ii multumim domnului director, care ne consulta personal si care are grija de fiecare in parte, pentru a ne face batranetile mai frumoase", spune Olimpia Trantor, octogenara care locuieste in Camin.

Dr. Vasile Sacelean, directorul Caminului-Spital.

„Avem o mare multumire ca am reusit sa schimbam total acest loc si nu vrem sa ne oprim aici cu proiectele. Singura nemultumire este legata de multitudinea de avize necesare. Cum cladirea face parte din locatiile istorice, nici nu putem bate un cui pana nu anuntam Primaria".

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav