Conditii mai bune pentru mamici si nou~nascuti E-mail
conditii mai bune 28, din cele 30 de saloane existente la Maternitatea Spitalului Judeţean din Sibiu funcţionează în sistem „rooming”, ceea ce permite mamei să păstreze copilul lângă ea de la naştere până la părăsirea spitalului. Saloanele au fost modernizate în cadrul unui program desfăşurat în colaborare cu UNICEF. În urma programului, Maternitatea din Sibiu şi-a câştigat numele de „prieten al copilului”.

Saloanele maternităţii au fost modernizate complet. Potrivit coordonatoarei proiectului, medicul Livia Ognean, mobilierul din saloanele vechi a fost înlocuit cu măsuţe noi de înfăşat, paturi de mamă şi pentru copil, noptiere, dulapuri, mese, scaune, frigidere, fiind montat şi un sistem integral de televiziune. În total, cu sprijinul UNICEF, au fost folosiţi peste 150.000 de dolari pentru modernizarea saloanelor. Prin adoptarea sistemului „rooming”, mama va avea posibilitatea de a păstra copilul lângă ea de la naştere până la părăsirea spitalului.

Personalul medical a fost, de asemenea, instruit pentru a putea acorda ajutor şi informaţii tinerelor mame privind alăptarea. În cadrul maternităţii a fost adoptat un regulament intern care interzice folosirea formulelor de lapte praf la gravide şi lăuze, în afara cazurilor în care există o indicaţie medicală strictă în acest sens.

Au fost, de asemenea, modernizate şi trei saloane de la secţia de prematuri a spitalului.

Sistemul „rooming” nu se aplică în cazul saloanele pentru copiii născuţi prin cezariană, unde aceştia stau doar până când mama va fi transferată într-un nou salon şi cel pentru copiii abandonaţi după naştere.

La nivelul Europei, sistemul „rooming” există în 300 de spitale, dintre care 22 din România.

Datele statistice arată că în judeţul Sibiu, numărul de nou-născuţi a fost constant, în ultimii 10 ani. Astfel, în fiecare an vin pe lume între 3200 şi 3300 de copii, dintre care aproximativ 450 se nasc prematur. Dintre aceştia, 100 ajung la Maternitatea din Sibiu prin transfer de la alte spitale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav