Consiliul Judetean repara doua drumuri E-mail
Consiliul judetean repara 2 drumuri Cu bani de la UE şi de la guvernul României, Consiliul Judeţean Sibiu începe modernizarea a două drumuri judeţene, aflate demult pe lista neagră. Luni, preşedintele CJ Martin Bottesch a semnat contractele pentru începerea lucrărilor la drumurile Sibiu – Agnita şi Cârţa – Agnita.

La eveniment au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţii CJ, prefectul Constantin Trihenea şi conducerile societăţilor care au câştigat contractele, respectiv a celor care se vor ocupa de dirigenţia şantierelor. Proiectul pentru modernizarea DJ 106 Sbiu - Cornăţel - Alţâna - Bârghiş - Agnita, în valoare de peste 31 de milioane fără TVA, a fost câştigat de un consorţiu de firme condus de Contram, din care face parte SC DPC, SC Construcţii şi Con-A.

A doua licitaţie, pentru primul tronson din drumul 105D DN1 - Cârţa - Nou Român - Chirpăr - Agnita, în valoare de 5,2 milioane lei, a fost câştigată de consorţiul format din Contram şi DPC. “Noi ne bucurăm că cele două licitaţii au fost câştigate de două firme din Sibiu. Banii care vin pe de o parte de la UE, pe de altă parte de la guvernul României, vor rămâne în judeţul Sibiu, un lucru foarte important, în condiţiile crizei economice”, a declarat Bottesch.

Sibiu - Agnita, întârziat de contestaţii

Primul proiect al consiliului depus la POR, deşi aprobat din decembrie 2008, de-abia acum începe să devină realitate, datorită întârzierilor provocate de contestaţiile licitaţiilor. “Proiectul de modernizare a DJ 106 este primul aprobat de către organismul intermediar, în decembrie 2008. De atunci au avut loc pregătiri pentru diferite licitaţii, patru la număr, care au avut loc anul acesta, ultima adjudecată fiind cea pentru execuţie. Proiectul a fost adjudecat mai târziu decât fusese prevăzut iniţial, datorită contestărilor. La toate instanţele ni s-a dat dreptate, firma care ne-a contestat neavând motive temeinice. Astfel, acum putem semna contractul. Proiectul a fost evaluat, iniţial, la 45 de milioane lei, dar a fost adjudecat la o valoare de execuţie de 30 de milioane lei, fără TVA. Dacă socotim şi alte cheltuieli, ajungem la peste 31 de milioane, contribuţia CJ fiind de 806.000 lei, anume 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului”, a explicat preşedintele CJ, Martin Bottesch.

Prin acest proiect vor fi modernizate peste 52 kilometri de drum judeţean, 32 de ieşiri laterale, şase intersecţii, peste 8.200 de parapeţi vor fi reabilitaţi şi vor fi instalaţi 2.000 noi, vor fi amenajate două parcări şi 15 staţii de autobuz, 13 poduri vor fi reparate şi vor fi instalate 40 de indicatoare rutiere. CJ a primit deja aproape 7,5 milioane lei, reprezentând un avans de 15 la sută din cheltuielile eligibile, pentru diferite pregătiri. Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni.

De la Cârţa la Săsăuş, pe banii guvernului

Deşi proiectul consiliului prevede modernizarea întregului drum 105D, deocamdată, fiind finanţat prin hotărârea de guvern 577/1997, va fi reparat doar un prim tronson, cel cuprins între Cârţa şi Săsăuş. “Deocamdată, finanţarea este asigurată doar într-o anumită proporţie, aşa că am scos la licitaţie doar tronsonul între Cârţa şi Săsăuş, valoarea estimată fiind de 9,3 milioane lei. Proiectul a fost adjudecat la valoarea de 5.2 milioane lei. În măsura în care programul prin această hotărâre de guvern va asigura finanţarea, vom ascoate la licitaţie şi alte tronsoane”, a explicat preşedintele CJ. Consorţiul de firme câştigător al licitaţiei va moderniza două porţiuni, de 1,9 kilometri şi 8,2 kilometri, între cele două localităţi, pentru 5,2 milioane lei, pentru acest an fiind alocaţi 3,4 milioane lei. Pentru modernizarea întregului drum Cârţa - Agnita, investiţia se ridică la 42 de milioane, lungimea drumului fiind de 28,4 kilometri. De-a lungul acestuia sunt 21 de intersecţii cu drumuri laterale. “Zona Cârţa - Agnita este una deosebit de frumoasă, dar până acum destul de greu accesibilă. Iar, la baza dezvoltării unei zone, o condiţie primordială este infrastructura în utilităţi, în drumuri şi comunicaţii”, a declarat vicepreşedintele CJ, Vasile Banciu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav