Constructorul si proiectantul buni de plata pentru alunecarile de la Aeroport E-mail
alunecari Cei care au realizat şi au proiectat lucrările la pista Aeroportului Internaţional Sibiu vor trebui să repare situaţia produsă de alunecările de teren care au avut loc la capătul pistei şi să suporte toate cheltuielile legate de aceste probleme. Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, a prezentat astăzi rezultatele expertizei comandate unui expert independent şi care arată că alunecările care s–au produs, în luna august, pe o distanţă de 80 de metri la capătul pistei dinspre Cristian au avut drept cauză pământul de proastă calitate folosit la umplutură şi sistemul de drenaj subdimensionat.

Preşedintele CJ Sibiu spune că zilele acestea îi va notifica, atât pe proiectant, cât şi pe executant, pentru ca aceştia să remedieze problemele pe propria cheltuială. În cazul în care aceştia vor refuza să facă lucrările, atunci Consiliul Judeţean va începe procedurile de licitaţie publică pentru proiectare şi execuţie pentru lucrările de care este nevoie la Aeroport şi va demara procedura de executare a garanţiei bancare depuse de executant, firma Max Bogl, şi care depăşeşte 1 milion de euro.

Pentru diferenţa dintre valoarea lucrărilor şi cea a garanţiei, Consiliul Judeţean âi va acţiona în instanţă pe cei doi, constructorul Max Bogl şi proiectantul IPTANA. Imediat după alunecări, Bottesch spune că i–a notificat pe cei doi să înceapă reparaţiile, însă ambii au spus că vina nu le aparţine şi au refuzat, motiv pentru care CJ a comandat expertiza, pe care, spune Bottesch, tot cei doi o vor plăti.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav