Copii maltratati E-mail
copii maltratati Cazurile in care parintii isi agreseaza copiii sunt din ce in ce mai numeroase in judetul Sibiu. Statisticile Directiei pentru Protectia Copilului sunt ingrijoratoare. In ultimul an, au fost raportate 430 de abuzuri asupra copiilor. Parintii se fac vinovati de abuz sexual, fizic sau emotional ori de exploatare a copiilor prin munca. Protectia Copilului a primit 18 sesizari plangeri de abuz sexual asupra copiilor.

430 de sesizari telefonice s-au primit, din iulie 2008, pana acum, la Telefonulul Copilului sau la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), se arata intr-un raport al institutiei. In 58 de cazuri a fost vorba de abuz fizic, 18 sesizari au fost facute pentru abuz sexual, 31 de sesizari pentru abuz emotional.

In alte 30 de sesizari a fost vorba despre cazuri de violenta domestica si in 11 sesizari s-au intalnit cazuri de tulburari de comportament. Despre exploatare a copiilor prin munca a fost vorba in 37 de sesizari. Alte 11 reclamatii au fost pentru abandon, iar 4 pentru situatie socio-economica precara. O sesizare a fost adresata pentru repatriere. 15 sesizari au venit din partea copiilor din alte judete, iar 43 de cazuri au fost de sesizari de alta natura.

Consiliere

Potrivit reprezentantilor DGASPC, din cele 430 de cazuri sesizate, 338 au fost solutionate prin consiliere. „Celelalte cazuri inregistrate in cadrul Serviciului de Interventie in Situatii de Abuz, Neglijare, Exploatare si Echipa Stradala s-au solutionat prin intocmirea planurilor de servicii si monitorizarea cazurilor de catre primariile locale. Aceasta solutie a fost adoptata pentru 338 de cazuri. Pentru 81 de cazuri s-a recurs la consiliere de catre personalul din cadrul Serviciului ANE si, dupa caz, indrumarea catre alte institutii competente, iar in alte 11 cazuri s-au inclus beneficiarii intr-un program de consiliere in cadrul Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii Sibiu", precizeaza Anamaria Popescu, purtator de cuvant al DGASPC.

Victimele violentei domestice

In ultimul an, DGASPC a inregistrat 138 de cazuri in care parintii si-au neglijat copiii. Cu toate acestea, doar in 16% din cazuri, copiii au fost luati din sanul familiei in care au fost abuzati si trimisi in centre de plasament, in centre pentru protejarea victimelor violentei in familie sau in grija asistentilor maternali. 13 copii au fost plasati la asistenti maternali profesionisti, iar alti 38 au fost internati in Centrul de Primire in Regim de Urgenta Sibiu si centre de plasament, ca urmare a instituirii unei masuri de protectie speciala. La randul lor, 23 de mame, victime ale violentei in familie, au fost internate pentru a primi asistenta, in ultimul an.

Raman in familie

Desi faptele sesizate de sibieni sunt dintre cele mai grave, in 84% din cazuri, Protectia Copilului a hotarat ca micutii abuzati sa ramana in sanul familiilor. Masura este denumita, tehnic, in raportul institutiei, „prevenirea separarii copilului de familie". Aceasta se refera la „cazurile pentru care s-au intocmit planuri de servicii si au ramas in monitorizarea primariilor, cazurile de consiliere de catre personalul de serviciu si, dupa caz, indrumarea catre alte institutii competente, precum si includerea beneficiarilor intr-un program de consiliere in cadrul Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii". Desi abia am trecut de prima jumatate a anului, la Protectia Copilului au fost deja inregistrate 196 de sesizari privind situatiile de abuz, neglijare si exploatare asupra copiilor.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav