Copiii incep saptamana bine E-mail
Copiii incep saptamana cu bine

Dacă părinţii nu se bucură prea mult de zilele de luni, copiii, în schimb, vor începe săptămâna cu sărbătoare, că doar este ziua lor. În Sibiu, cei mici vor avea de unde alege pentru a petrece Ziua Internaţională a Copilului, de la mall la muzee, toate instituţiile au pregătit un moment special.

 

Târgul de jucării

 

Poate cel mai potrivit mod de sărbători Ziua Copilului este la Târgul Naţional de Jucării, organizat de Complexul Naţional Muzeal "ASTRA". Evenimentul, ajuns la a doua ediţie, are loc pe parcursul a trei zile, între 30 mai - 1 iunie, în Parcul Tineretului. Astra încearcă să ridice copiii din faţa calculatoarelor şi să le aducă aminte de jucăriile simple şi frumoase cu care s-au jucat şi părinţii lor.

Pe lângă standurile cu vânzare, de unde să îşi aleagă jucării ecologice, cei mici vor putea participa la ateliere, jocuri, concursuri, vor putea urmări meşteri creatori şi spectacole de teatru şi vor gusta din „miezul dulce” al copilăriei - turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate.

Teatru pentru copii la Etno-Tehno Parc

 

Cei care preferă să facă o plimbare la iarbă verde, până în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava, nu se vor plictisi. Copiii sunt invitaţi să parcurgă un drum itinerant alături de personajele din bine cunoscutul serial de desene animate „Scooby Doo”. Scenariul pus în scenă de membrii Teatrului Radu Stanca se învârte în jurul unui mister ipotetic, în maniera poveştilor cu detectivi, pe care copiii vor trebui să-l rezolve. Pe traseu, cei mici vor primi o serie de indicii care duc povestea mai departe. Programul are loc în două etape, cu două grupe diferite de copii, începând cu orele 10,00 şi 12,00. Pe lângă acest program interactiv, copiii vor avea posibilitatea să participe la diferite jocuri în aer liber, organizate la pavilioanele Etno Tehno Parc.

 

Gratuit de 1 iunie

 

De ziua lor, copiii vor avea intrarea liberă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, alături de însoțitorii lor. Muzeul Naţional Brukenthal este închis luni, aşa că cei mici vor putea vizita secţiile muzeului, gratuit, duminică, 31 mai.

Şi Grădina Zoologică din Sibiu deschide, gratuit, porţile pentru copii. Cei mici vor putea admira cele 135 de animale şi păsări pe care grădina le deţine. În plus, copiii sub 14 ani nu vor trebuie să îşi cumpere bilet pentru a călători în mijloacele de transport în comun. 

 

 

Expoziţia copiilor cu dizabilităţi 

 

Tot “ASTRA” invită sibienii, începând de vineri, 29 mai, în sala de expoziţie de la parterul Casei Artelor pentru a vizita Expoziţia cu vânzare Inimă de Copil în mâna noastră. Cei mici au lucrat colaje, pictură pe sticlă şi lemn, piese ceramice, broderie. Cumpărând un mic obiect, sibienii vor ajuta un suflet de artist să îşi împlinească visul.

Creaţiile acestor mici meşteri cu dizabilităţi, din cadrul Centrelor Şcolare pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 si 2 din Sibiu şi din Turnu Roşu, precum şi ale celor din cadrul Centrului cu profil ocupaţional “Wilhelmina” aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Oradea, jud. Bihor, au fost realizate în cadrul atelierelor de creaţie, de terapie ocupaţională şi de dezvoltare a deprinderilor, aptitudinilor de muncă, creativităţii şi simţului artistic. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 29 mai 2009, orele 13,00 în Casa Hermes (Piaţa Mică, nr 11), fiind urmat de spectacolul de dansuri populare, oferit de elevii Centrului Special pentru Educaţie Incluzivă din Turnu Roşu.

 

Cu căţeii poliţişti şi cu poliţiştii înşişi

 

Copiii care iubesc animalele sunt aşteptate, luni, de la ora 10, la Centrul Chinologic din Sibiu, unde va fi organizată Ziua Porţilor Deschise. “În semn de dragoste pentru cei mai tineri sibieni, personalul centrului a pregătit o serie de exerciţii deonstrative şi alte momente vesele, pe parcursul cărora, copiii pot interacţiona cu cele mai frumoase exemplare canine”, a declarat directorul centrului, cmosiar şef de poliţie Crişan Lăzureanu.

Nici inspectoratul de poliţie nu i+a uitat pe cei mici. De la primele ore ale dimineţii, poliţiştii sibieni se vor afla în patru grădiniţe, unde vor susţine ore interactive de educaţie rutieră.

Pe parcusul acestei săptămâni, elevii claselor I-IV a din patru şcoli generale s-au întrecut în realizarea unor desene, cu tema „Centura de siguranţă salvează vieţi”. Elevilor claselor V-VIII vor pleca împreună cu un ofiţer din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere într-o mini excursie cu bicicletele. Locul de întâlnire va fi Parcul de distracţii situat lângă Pădurea Dumbrava, punct în care se va finaliza şi mini excursia cu bicicleta şi în care va avea loc vernisajul expoziţiei de desene.  De la ora 1030, în Parcul de distracţii situat lângă Pădurea Dumbrava, actorii Teatrului „Gong” Sibiu au pregătit o piesă de teatru.  

 

Distracţie la mall

 

Între orele 10:00 – 19:00, Shopping City Sibiu a pregătit un program năstruşnic pentru cei mici, de la pictură pe faţă, baloane modelate până la concursuri de karting şi alte surprize. De la ora 18:00, în Promenada Mall, va avea loc trupa Blaxy Girls va susţine un concert. 

 

Programul târgului de jucării:

 

PARCUL TINERETULUI

30 MAI – 1 IUNIE 

 

Sâmbătă, 30 mai 2009 

10.00 - Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Jucării, ediţia a II-a

10.00 – 19.00 - Desfăşurarea târgului   

Spectacole

12.00 -  Corul claselor gimnaziale, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, instructor prof. Paul Miereanu

13.00 -  Teatrul Gong, spectacol interactiv pentru copii, Ga Ga Ga şi alţii ca el

18.00 -  Palatul Copiilor Sibiu: Formaţia de muzică uşoară şi jazz, instructor prof. Constantin   Iridon, Dans modern, instructor prof. Ibolya Cristea

11.00 – 13.00 -  Demonstraţii practice de confecţionat păpuşi în port popular, Clasa a IV-a, Şcoala „Regina Maria” Sibiu,  instructor înv. Anca Munteanu 

Să descoperim jucăriile, să colorăm timpul copilăriei, să meşterim podoabele adolescenţei, să învăţăm jucându-ne.

10.00 – 19.00  -  Confecţionat morişti cu Emanuela Câmpean şi Adriana Capotă

10.00 – 19.00  -  Puzzle, Carte de colorat, Abc cu Emanuela Campean şi Adriana Capotă

10.00 – 19.00 -  Confecţionat păpuşi din aţă cu Simona Ghiorghieş şi Mihaela Arsenie Andre

10.00 – 12.00 -  Confecţionat  origami cu Alexandra Todoran

10.00 – 17.00 -  Să desenăm poveşti, să povestim desene! cu Paula Mihalache

14.00 – 16.00 -  Forme din ipsos pictate cu Cristina Dăneasa

17.00 – 19.00 -  Cercei din mărgele cu Gabriela Negoiescu

10.00 – 19.00 -  Micul bancher - ore de educaţie bancară, Procredit Bank Sibiu 

 

Duminică, 31 mai 2009 

10.00 – 19.00 -  Desfăşurarea târgului   

Spectacole

11.00 - Şcoala Numărul 9 „ Mihai Eminescu”. Dansuri româneşti, germane, americane, cântece populare, instructor prof Marianne Arsenie Andre, Silvia Gligor, Lucia Stănică, Marlena Albăstroiu, Maria Roşca, Eugenia Vâlcu, Roxana Turean

12.00 - Colegiul Tehnic Independenţa Sibiu. Dansuri moderne, instructor Carmen Merlan 

Să descoperim jucăriile, să colorăm timpul copilăriei, să meşterim podoabele adolescenţei, să învăţăm jucându-ne.

10.00 – 19.00   -  Confecţionat morişti cu Emanuela Câmpean şi Adriana Capotă

10.00– 19.00   -  Puzzle, Carte de colorat, Abc cu Emanuela Câmpean şi Adriana Capotă

10.00– 19.00   -  Confecţionat păpuşi din aţă cu Simona Ghiorghieş şi Mihaela Arsenie Andre

10.00– 12.00   -  Confecţionat  origami cu Alexandra Todoran

10.00– 17.00   -  Să desenăm poveşti, să povestim desene! desenate cu Paula Mihalache

14.00 – 16.00  -  Forme în ipsos pictate cu Cristina Dăneasa

17.00– 19.00   -  Cercei din mărgele cu Gabriela Negoiescu

10.00– 19.00   -  Micul bancher - ore de educaţie bancară, Procredit Bank Sibiu 

 

Luni, 1 iunie 2009 

10.00 – 19.00  - Desfăşurarea târgului   

Spectacole

10.30 -  Liceul Pedagogic „Andrei Şaguna” Sibiu, clasa a III-a. Dansuri, instructor inv. Nicoleta Sinea, Elena Spânea

11.00 - Şcoala Generală Nr. 20 Sibiu, clasa a IV-a C. Dansuri populare, instructor înv. Adriana Nan  

Să descoperim jucăriile, să colorăm timpul copilăriei, să meşterim podoabele adolescenţei, să învăţăm jucându-ne.

10.00 – 19.00 -  Confecţionat morişti cu Emanuela Câmpean şi Adriana Capotă

10.00– 19.00   -  Puzzle, Carte de colorat, Abc cu Emanuela Câmpean şi Adriana Capotă

10.00– 19.00   -  Confecţionat păpuşi din aţă cu Simona Ghiorghieş şi Mihaela Arsenie Andre

10.00– 12.00   -  Confecţionat origami cu Alexandra Todoran

10.00– 12.00   -  Să desenăm poveşti, să povestim desene! cu Paula Mihalache

11.00 – 14.00  -  Forme în ipsos pictate cu Cristina Dăneasa

10.00 – 19.00  -  Micul bancher - ore de educaţie bancară, Procredit Bank Sibiu

 

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav