Copsa Mica devine raiul investitorilor E-mail
Copsa Mica raiul investitorilor Catalogat drept cel mai poluat oras al Europei, Copsa Mica este raiul pe pamant pentru investitorii romani, dar si straini. Esecul societatii Sometra nu ii sperie pe cei care vin sa isi deschida o afacere in orasul din nordul judetului. Stiu ca de mana de lucru eficienta si ieftina nu vor duce lipsa, iar pozitionarea urbei le convine de minune.

"Investitii sunt multe in zona. Unele in plan, altele deja concretizate, de la reciclarea uleiului de motor, a bateriilor, la o fabrica de sticla sau o societate de facut asfalt. Numai bombe nucleare nu se fac in Copsa", glumeste Tudor Mihalache, primarul orasului Copsa Mica.
"Investitii sunt multe in zone. Numai bombe nucleare nu se fac in Copsa", glumeste primarul Tudor Mihalache.
Producatori de seama

In Copsa Mica are afaceri si cel mai mare producator de acumulatori din Romania. Este vorba despre firma producatoare a renumitelor baterii de Bistrita. In sucursala din Copsa Mica se desfasoara o parte a activitatii, respectiv reciclarea bateriilor de masina. „La noi se recilcleaza bateriile de masina de Bistrita, cele mai cunoscute din toata tara. Investitorii vor sa automatizeze toata activitatea si am inteles ca vor mai cheltui o suma foarte mare pentru noi utilaje de ultima generatie.

Aici lucreaza atat localnici din Copsa Mica, cat si din alte zone invecinate, ocupandu-se, practic, de intreg procesul: de la primirea vechilor baterii si pana la convertirea acestora in materie folositoare", explica Tudor Mihalache, primarul din Copsa Mica. Acesta nu a ezitat sa isi manifeste incantarea in privinta interesului pe care il prezinta Copsa pentru diversii investitori. „Investitii sunt multe in zona. Unele in plan, altele deja concretizate, de la reciclarea uleiului de motor, a bateriilor, la o fabrica de sticla sau o societate de facut asfalt. Numai bombe nucleare nu se fac in Copsa", glumeste primarul Mihalache.

Afaceri in lant

Strans legata de aceasta activitate este si cea a firmei de reciclat ulei de motor, unde lucreaza oameni din oras. Si cum ceea ce rezulta din reciclarea uleiului de motor devine una dintre materiile prime pentru asfalt, in Copsa isi va deschide portile o noua firma de profil: specializata in fabricarea asfaltului. Investitorii maghiari care vor incepe sa produca in curand au optat pentru o afacere automatizata, in care numarul mare al angajatilor va fi inlocuit de utilajele performante. Vor exista, totusi, cativa angajati, cel mai probabil specialisti contractati de firma respectiva, pentru manuirea eficace a utilajelor de ultima generatie.

Fabrica de sticla

De asemenea, planuri mai sunt si pentru o fabrica de produs sticla. Investitorii s-au interesat deja de pretul de pornire pentru suprafata de teren dorita, insa nu au incheiat, deocamdata, niciun contract cu Primaria. Autoritatile se mai afla in tratative si cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu, pentru amenajarea unei sucursale a Agentiei in orasul Copsa Mica. Punctul de lucru urmeaza sa isi desfasoare activitatea chiar intr-un spatiu din cadrul Primariei.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav