Craiova Maxima redusa la minim de gazisti E-mail
Craiova redusa la minim Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 2 – 1 (0 – 1)
Debut spectaculos şi eficient, vineri seara pentru gazişti, în noul sezon competiţional, în compania “juveţilor” olteni.
În faţa unui stadion, plin din nou până la refuz, medieşenii i-au ridiculizat pur şi simplu pe descendenţii “Craiovei Maxima”, reducându-i la…minim pe Stadionul “Municipal - Gaz Metan”.

Jucătorii pregătiţi de Cristi Pustai au atacat în valuri poarta lui Silviu Lung – jr. care s-a dovedit un adevărat înger păzitor al buturilor oltene. De fapt scorul atât de strâns cu care s-a încheiat partida se datorează, exclusiv, fiului fostului goal-keeper al echipei naţionale. Prima şarjă ofensivă (min. 6) a “alb – negrilor” s-a încheiat cu un şut al lui Bud, prins cu dificultate de Lung.

De fapt în timp ce portarul advers a fost “înger” pentru “alb – albaştri”, atacantul gazist s-a dovedit a fi “demon” pentru echipa sa, ratând din situaţii şi poziţii incredibile (min. 13, 14, 19, 27, 48, 85 şi 90). Lung a mai făcut şi alte minuni în poartă la şuturile lui Eric (min. 31) sau Dudiţă (min. 62 şi 88), iar în alte două rânduri acesta a fost salvat de barele transversale (la şuturile lui Bud şi respectiv Pârvulescu). Şi cum în fotbal, ocaziile se răzbună, oltenii au reuşit să intre la cabine în avantaj, după cel de-al doilea şut trimis pe spaţiul porţii (primul fusese expediat de Dilevski în min. 37 şi respins de Vâtcă).
Atunci, în min. 45, după ce a scăpat de Kratochvil, golgeterul Florin Costea a reuşit să-l învingă cu un şut moale dar viclean pe portarul gazist, care, din cădere a respins cu piciorul în propria poartă: 0 – 1.

După pauză, gaziştii au continuat ofensiva la poarta lui Lung, iar aceasta avea să se materializeze în min. 74 când Eric a reuşit să aducă egalitatea pe tabela de marcaj, printr-un şut la firul ierbii expediat de la peste 20 m. Medieşenii aveau să întoarcă soarta meciului după alte două minute când, în urma combinaţiei cu Silvăşan, Kubala, deşi talonat îndeaproape de “căpitanul” oltean, Dorel Stoica a înscris pentru victoria gaziştilor, din apropierea careului mic. La conferinţa de presă susţinută la finele partidei, tehnicianul “alb – negrilor” Cristi Pustai a declarat că “ar fi fost păcat să nu câştigăm un meci pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Ratările ca şi starea terenului ne-au dus de la agonie la extaz.

De aceea însă stadionul nostru este mereu plin, pentru că, la Mediaş se poate întâmpla orice . Nu trebuie uitat însă că. în ziua meciului, până aproape de startul partidei, a plouat puternic, poate din cauză că fostului lider al galeriei, Daniel Palfi, care s-a sinucis, şi căruia îi dedicăm victoria, i-a părut rău că nu a putut fi la meci. Oricum Universitatea Craiova rămâne o echipă foarte bună şi probabil cea mai iubită a campionatului, aşadar victoria noastră este cu atât mai meritorie, pentru care îmi şi felicit jucătorii”.

În replică, antrenorul principal al oltenilor, Daniel Mogoşanu a susţinut că “îmi asum eşecul, mai ales că la pauză am decis să schimb sistemul de joc. Nu a fost o idee bună, pentru că am pierdut mijlocul echipei, fiind dominaţi şi învinşi de o echipă care a luptat în mod exemplar. Am mizat pe faptul că, ne putem surprinde adversarii pe contraatac în cea de-a doua repriză, însă acest lucru nu s-a întâmplat”. Aşadar, medieşenii au debutat mult mai bine decât în precedentul sezon (când au “scos” doar o remiză cu Oţelul Galaţi) şi s-au instalat – temporar – în clasament pe o poziţie de cupă europeană.

Urmează însă două deplasări consecutive în numai o săptămână (miercuri la Vaslui şi duminica viitoare la Mioveni) în care gaziştii trebuie să demonstreze că ştiu să joace la fel de spectaculos şi eficient şi pe terenuri străine. Iată şi formaţiile care au evoluat vineri în partida arbitrată de Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), ajutat de cei doi asistenţi Octavian Şovre (Oradea) şi Bogdan Mugurel Velicu (Bucureşti) - Gaz Metan Mediaş: Vâtcă – Kratochvil, Markovic, Hoban, Marovici (min. 65 Silvăşan) – A. Muntean, Eric (min. 78 Buzean), Todea, Kubala, Pârvulescu (min. 61 Dudiţă) – Bud. Antrenor Cristian Pustai. Universitatea Craiova: S. Lung – Dănănae, Găman, D. Stoica, Rose (min. 63 Bărboianu) – Prepeliţă, Şoavă, Dilevski, M. Costea (min. 78 Wobay) – F. Costea, Baird (min. 69 Dina). Antrenor: Daniel Mogoşanu. Cartonaşe galbene: Vâtcă (min.73), Kubala (min. 89) şi Silvăşan (min. 90) / Prepeliţă (min. 35), D. Stoica (min. 53), S. Lung (min. 58) şi M. Costea (min. 73).

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav