Cresc taxele si impozitele E-mail
Cresc taxele si impozitele Consilierii locali au votat din nou "la foc automat" si au aprobat, ca de obicei, toate proiectele propuse de primarul Klaus Johannis. In mai putin de 40 de minute, legislativul au adoptat nu mai putin de 46 de proiecte de hotarare. Printre acestea se numara hotararea de majorare a taxelor si impozitelor locale cu 20%, din 2010, si scoaterea din uz a troleibuzelor Tursib.

Majorarea taxelor locale cu 20%, din 2010, nu este pe placul primarului Klaus Johannis. Cu toate acestea, edilul-sef al Sibiului este initiatorul proiectului de hotarare supus dezbaterii consilierilor locali, in sedinta ordinara de ieri. Explicatia este simpla.

„Guvernul ne-a pus in situatia de a percepe sibienilor impozite mai mari cu 20%, cu toate ca noi nu am vrut sa marim impozitele, ci sa ramana la fel ca si anul trecut. Insa nu-mi face nicio placere sa propun aceasta majorare", a anuntat Johannis, nemultumit. Primarul Sibiului considera ca nu era nevoie de aceasta masura, pentru ca „economia locala s-a descurcat foarte bine in ultimii ani si chiar si in acest an de criza economia urbei s-a dezvoltat foarte mult".

Reduceri pentru firme

Primarul Sibiului considera ca impovararea firmelor cu taxe si impozite mai mari, in perioada de criza, nu este oportuna. Tinand cont de faptul ca economia locala s-a dezvoltat tocmai datorita firmelor sibiene, Johannis a gasit o modalitate de a le „usura" putin povara fiscala la care le obliga guvernantii. „O sa limitam cuantumul impozitelor pentru persoanele juridice. Astfel, in loc de 20%, o sa crestem doar cu 16%, dupa calculul formulei clasice. Nu este foarte mult, dar este o masura suportabila pentru persoanele juridice", a declarat edilul-sef.

Dispar troleibuzele

Legislativul local a votat fara ezitare pentru scoaterea din uz a troleibuzelor din Sibiu. Dupa sedinta Consiliului Local, ieri, s-a intrunit si Consiliul de Administratie al SC Tursib SA, societate aflata in subordinea municipalitatii. La propunerea directorului general, Ioan Popa, s-a acceptat modificarea contractului de concesiune, care prevede un nou mers al mijloacelor de transport public, un tarif mai mare si scoaterea din circulatie a troleibuzelor, incepand cu 15 noiembrie. „Se vor scoate din uz troleibuzele pentru ca sunt prea vechi si polueaza. In plus de asta, nu mai sunt moderne. Pentru a creste confortul calatorilor, vom introduce zece autobuze noi", a argumentat Popa.

Autobuze de 2 milioane de euro

Pentru a achizitiona 10 autobuze noi, directorul Tursib a solicitat suplimentarea imprumutului de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu inca 2 milioane de euro. Anul trecut, Tursib a beneficiat de 5 milioane de euro de la BERD, pentru intregirea parcului auto, cu autobuze moderne. Din 15 noiembrie, va avea 10 autobuze noi, euro 5, de 12,5 metri lungime, cu maxim 90 de locuri pentru calatori. In acest moment, parcul auto al Tursib numara 81 de autobuze functionale, din care 12 sunt mai vechi de 20 de ani.

Transira vrea transport ecologic


Consilierii locali au votat proiectul de hotarare pentru scoaterea din uz a troleibuzelor fara sa tina cont de opozitia Asociatiei Transira, care s-a aratat revoltata de decizia municipalitatii de a elimina transportul electric. Valurile facute de insusi presedintele asociatiei nonguvernamentale, Silviu Sintea, nu au reusit sa-i impresioneze pe consilieri. Sintea argumenta ca troleibuzele trebuie sa ramana in functiune deoarece nu polueaza. „In mod normal, Primaria ar trebui sa decida daca mai tine sau nu contractul cu Tursib. Noi o sa avem grija sa vorbim cu cei de la Bucuresti, pentru a incheia acest contract, deoarece trebuie sa existe o autoritate competenta care sa rezolve aceasta nedreptate", ameninta Silviu Sintea. Insa directorul general Ioan Popa nu ia in seama protestele Transira. „Ce Transira? E doar o asociatie nonguvernamentala. Nu vreau sa comentez nimic despre ei sau despre sesizarile lor!", a spus, iritat, Popa.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav