Criza drumurilor judetene E-mail
criza drumurilor judetene Conducerea Consiliului Judeţean nu ia în calcul privatizarea societăţii de drumuri.

De un miliard de lei este nevoie pentru reparaţia, întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene. Aceasta este suma pe care au înaintat-o, ieri, conducerea Consiliului Judeţean şi firma din Bucureşti care a realizat masterplanul pentru drumurile judeţene. Suma necesară la drumuri ar însemna bugetul judeţului pe cel puţin patru ani. Tot ieri, în cadrul unei dezbateri publice la sediul CJ, conducerea judeţului şi-a exprimat poziţia referitor la viitorul societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean: societatea să rămână la Consiliul Judeţean, iar despre privatizare să se discute după 2015. 1.600 de km de drumuri judeţene în judeţ

Începând de ieri, şefii CJ au început seria dezbaterior publice pentru strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu pentru 2010 - 2013, însă cu perspective pentru 2014 - 2020. Prima dezbatere a vizat starea drumurilor judeţene. Astfel, pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene este nevoie de un miliard de lei, în condiţiile în care pentru 2010 în bugetul judeţului sunt prevăzuţi doar 17 milioane de lei. Comparaţia poate merge şi mai departe. Pentru perioada 2007 - 2013, Regiunea Centru a alocat pentru cele 6 judeţe componente ale regiunii în jur de 400 milioane de lei. Totuşi, ceva speranţe mai sunt în condiţiile în care până acum Consiliul Judeţean a reuşit să atragă pentru drumurile judeţene din fonduri europene în jur de 170 milioane de lei (Sibiu - Agnita, Jina - Şugag şi Sadu - Râu Sadului - Sădurel). Totodată, un calcul estimativ al conducerii CJ spune că în următorii patru ani pot fi alocaţi, într-o variantă optimistă, 87 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene. Reţeaua de drumuri a judeţului numără în jur 1.000 de km. "Acest studiu conţine multe lucruri bune, în sensul că există o imagine de ansamblu asupra drumurilor judeţene. Am comandat acest studiu pentru a şti cum să folosim banii pentru modernizarea drumurilor judeţene. Sunt bani puţini, aşa că trebuie să-i folosim cât mai bine", a spus Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean. Cu toate că a fost vorba de o dezbatere publică, consilierii judeţeni nu au onorat cu prezenţa. Au participat doar Iosif Kober (FDGR) şi Sorin Şerb (PNL). Trebuie spus că aleşii judeţeni au informaţii cu privire la aceste dezbateri în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean.

"Drumuri şi Poduri" să rămână la CJ

Tot ieri, în dezbaterea publică, s-a discutat şi despre studiul privind viitorul societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean, SC Drumuri şi Poduri SA. Acesta a fost realizat de o firmă din Bucureşti, care şi-a adjudecat licitaţia. Studiul a fost comandat de aleşii judeţeni spre sfârşitul anului trecut. Cei prezenţi, în speţă preşedintele CJ, Martin Bottesch, vicepreşedinţii CJ Ioan Banciu şi Constantin Şovăială, dar şi specialiştii în drumuri care au luat parte la dezbatere, au fost de acord ca societatea să aibă ca unic acţionar Consiliul Judeţean, iar întreţinerea drumurilor să fie concesionată către "Drumuri şi Poduri" SA. Cu alte cuvinte, societatea să rămână la Consiliul Judeţean. Cealaltă variantă propusă de firma din Bucureşti şi anume privatizarea, nu poate fi luată în calcul decât după 2015. Cei prezenţi spun că societatea este bine gândită şi trebuie ajutată în continuare.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav