Criza ii trimite pe sibieni la biblioteca E-mail
Criza îi trimite pe sibieni la bibliotecă Disponibilizările şi salariile ajustate după criză nu le-au mai lăsat sibienilor prea mulţi bani pentru a-şi îmbogăţi bibliotecile personale. Tocmai de aceea ei au ales o altă soluţie şi anume fondul de carte de la biblioteca publică, unde pot găsi cam tot ce le pofteşte inima.

"Numărul cititorilor a crescut şi este în continuă creştere (...) În primul rând trebuie să pornim de la premisa că o criză nu presupune diminuarea interesului pentru citit, ci dimpotrivă. În această perioadă posibilitatea oamenilor de a cumpăra carte este mai scăzută, aşa că interesul lor se îndreaptă spre bibliotecă", a spus Onuc Nemeş-Vintilă, directorul general al Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu, care a subliniat faptul că pe lângă cărţile citite pentru informare şi relaxare, fondul de carte al bibliotecii este folosit şi de cei care doresc să se recalifice.

Mii de cititori

Potrivit directorului general al Bibliotecii Astra, anul care a trecut şi care a stat sub semnul crizei, a adus o creştere a utilizatorilor bibliotecii, care au însumat în 2009, mai mult de 27.000 de cititori, acoperind toate categoriile sociale şi de vârstă. Miile de cititori care au trecut pragul Bibliotecii Judeţene Astra anul trecut au accesat 318.225 de unităţi de bibliotecă. Acestea constau, pe lângă cărţi, în periodice, CD-uri şi albume. Mai mult, calculatoarele instituţiei au fost consultate de 125.355 de ori, au fost 259.560 de sesiuni de internet, 62.861 de rezervări de titluri, 58.882 de informaţii oferite, 9.708 de referinţe şi bibliografii. Tot în 2009 în cadrul Bibliotecii Judeţene Astra au fost organizate 544 de programe şi evenimente culturale şi 230 de expoziţii pe diferite teme.

Criză şi la bibliotecă

Nu doar iubitorii cărţii au fost afectaţi de situaţia economică, ci şi biblioteca, pentru că după cum a mai spus Onuc Nemeş-Vintilă "criza ne-a afectat anul trecut. Sumele pentru achiziţionarea de noi documente au fost relativ mici comparativ cu anii trecuţi. Am compensat, însă, acest lucru prin donaţiile obţinute". În acest sens, în 2009 instituţia s-a îmbogăţit cu 15.211 titluri, numai din donaţii, în contextul în care documentele achiziţionate din venituri proprii nu au depăşit 2.910 unităţi de bibliotecă. Directorul instituţiei sibiene prevede că şi în acest an se va merge pe aceeaşi formulă. Reţeta pare să fie bună pentru aceste vremuri tulburi, pentru că în fiecare zi ajung la Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu între 1.000 şi 1.500 de utilizatori, pentru stabilirea acestei cifre fiind luate în calcul toate filialele şi secţiile bibliotecii.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav