Criza ucide mii de firme E-mail
Criza ucide mii de firme Disponibilizari in masa, salarii diminuate, tot mai multe actiuni de executare silita, dar si afaceri pe care s-a pus lacatul. Acestea sunt cele mai semnificative „amprente" lasate de criza economica in judetul Sibiu. Autoritatile locale se declara ingrijorate de situatia grea in care se zbat atat angajatorii, cat si angajatii din Sibiu.

Aproape 3.000 de afaceri mai mari sau mai mici au fost inchise de la inceputul anului si pana acum. In cadrul sedintei Colegiului Prefectural, de ieri, raportul prezentat de directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Sibiu scoate la iveala realitatea sumbra cu care se confrunta atat angajatii, cat si angajatorii sibieni.

Numarul actiunilor de executare silita, inregistrat de la inceputul anului si pana in prezent, este in crestere, randurile somerilor se tot „ingroasa", iar cifra operatorilor economici care decid sa puna capat afacerilor intreprinse prin forte proprii e din ce in ce mai semnificativa. „In primul semestru, 2.858 de contribuabili si-au suspendat activitatea prin Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu. Din executare silita in semestrul I al anului au fost realizate incasari la bugetul general consolidat al statului in valoare de 159.598.715 lei, din care 79,65% reprezinta plati efectuate de contribuabili dupa comunicarea somatiei", a declarat Grigore Popescu, directorul DGFP Sibiu.

Bunuri sechestrate

Tot acesta a prezentat si situatia sibienilor datornici, care sunt asteptati sa isi achite darile. Numai ca unii au fost asteptati prea mult timp, iar acum isi regasesc numele pe lista persoanelor care au „suferit" sechestrarea bunurilor. Mai exact, in primul semestru au fost instituite 187 de sechestre pe bunuri mobile si 43 de sechestre pe bunuri imobile. Valoarea acestora ajunge la peste 31 de milioane de lei si, respectiv, peste 65 de milioane de lei.

Cu nervii la pamant

Intr-un an economic greu, tensiunea este la ea acasa. Ajunsi la limita suportabilului, angajatii isi pierd rabdarea si increderea in promisiunile angajatorilor. Acestia din urma, la randul lor, nu mai stiu pe unde sa scoata camasa. De aici si pana la izbucnirea unui conflict de munca in toata regula nu mai este decat un pas.
Drept dovada, in prima jumatate a acestui an au fost declansate patru astfel de conflicte majore, dupa cum reiese din raportul prezentat de directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala Sibiu, tot in cadrul sedintei de ieri. In majoritatea cazurilor, principalele nemultumiri care au dus la violente au fost legate de cuantumul mic al salariilor si de munca peste program. „Este vorba de patru intreprinderi mari din judet in care, din totalul de 1.511 angajati, 756 de salariati erau angrenati in conflict. Se constata ca in fiecare conflict sunt angrenati aproape jumatate din angajati, iar acuzele salariatilor vizeaza interesele economice", a explicat Popescu.

Constantin Trihenea, prefectul Sibiului:

„Important este sa stabilim clar de unde pornesc conflictele de munca si ce trebuie facut pentru a le rezolva. Trebuie sa mai recunoastem si ca situatia economica actuala nu este deloc usoara, acum, cand platile se fac tot mai greu".

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav