CSU a uitat DEE~fence~ul E-mail
CSU Sibiu a pierdut CSU Sibiu a pierdut inexplicabil un meci pe care putea să îl aibă la discreţie.

Dinamo Bucureşti ocupa locul 11 înaintea partidei de la Sibiu, cu o linie de 7 meciuri câştigate şi 14 pierdute. Un alt avantaj în favoarea sibienilor, banca scurtă a dinamoviştilor, care au rulat doar şase jucători. Printre care şi veteranii Stole Markovic şi Claudiu Fometescu. Sibiul a început meciul foarte ezitant, bazându-se în ofensivă aproape exclusiv pe Justin Herndon. Care a „livrat” până în momentul în care dinamoviştii au schimbat strategia şi pe lângă Sokolov l-au adus la dublaj pe Vio Mocanu. Din acel moment, Herndon a dispărut din joc. Ofensiva s-a mutat la linia de trei puncte şi la început a funcţionat. Smith şi Earl Brown au dus scorul la 13-8 iar două fastbreak-uri cu Haiduc la finalizare au pus 10 puncte pe tabelă, 20-10. Apoi a intervenit prima repriză de relaxare. Dinamo face un run de 5-0, Clavon cere time-out dar nu reuşeşte să îşi trezească elevii iar la final, după două atacuri pierdute de Calotă, tabela arată 23-23.

În primele trei minute din sfertul II, sibienii nu înscriu niciun punct. Noroc cu Johnson, care fură o minge şi înscrie pe contră. Brown dă un adevărat recital în urma căruia nimeni nu mai vedea posibilitatea unei înfrângeri. Extrema sibiană înscrie 10 puncte consecutive, trei aruncări de trei puncte dintre care una cu fault, în mai puţin de un minut. Însă nici trasoarele dinamoviştilor nu îşi ratează ţinta. Markovic şi Fometescu exploatează fiecare breşă şi pun punct după punct pe tabelă. Cinciul de start dinamovist juca în aceeaşi configuraţie de 18 minute când Popa îl schimbă pe Sokolov cu Macaveiu. Iar în ultima secundă a jocului, Markovic aruncă o treiţă care intră iar Dinamo conduce la pauză la un punct, 45-44.

În sfertul III se merge cap la cap, niciuna dintre echipe nu reuşeşte să se distanţeze. Brown continuă duelul de la distanţă cu Fometescu. Ultimul care înscrie în sfert este din nou Markovic. Tot de la trei puncte, tot un punct diferenţă şi la final de sfert III, 65-64. Fometescu şi Markovic nu au ieşit deloc. Din nou, aruncările de trei puncte ţin în joc, pe rând, ambele echipe. Dinamo conduce la 68-66 cu o treiţă a lui Markovic, câteva minute mai târziu Sibiul trece în faţă 74-71 după aruncarea lui Brown. La 77-75 pentru CSU, Haiduc greşeşte copilăreşte, sare cu mingea în mână iar de teama unui capac preferă să facă paşi iar Dinamo nu iartă. Fometescu înscrie treiţa cu 45 de secunde rămase în joc şi se instalează panica.

Singura schemă gândită în time-out este „mingea la Brown”. Cu doi oameni pe el, Earl „The Pearl” de abia atinge inelul iar Dinamo recuperează. Se faultează rapid la Fometescu. Dar veteranul bucureştean a învăţat demult cum să îşi controleze emoţiile şi înscrie ambele libere. Nici schema „mingea la Smith” nu funcţionează, o aruncare la fel de ciudată. Din nou, Dinamo recuperează, fault la Fometescu, încă două libere marcate. Cu două secunde şi 8 puncte avans, dinamoviştii îl lasă pe Brown să înscrie de la distanţă, aşa, pentru palmares. 86-81, CSU îngenuncheată.

Din tribune se striga deja de câteva minute „demisia, demisia”. După cele două eşecuri cu Rovinari, cel cu Dinamo a umplut paharul. Ambele echipe sunt situate în afara locurilor care asigură prezenţa în play-off.

Vasile Popa, antrenor Dinamo Bucureşti „Nu speram nici într-o mie de ani să câştigăm la Sibiu. Văd Sibiul în semifinalele campionatului, alături de Mediaş, Cluj şi Ploieşti. Noi ne luptăm să ajungem pe locul 12, să nu jucăm în play-out. Fometescu şi Markovic au rezistat 40 de minute pentru că sunt nişte jucători extraordinari, care joacă baschet din tot sufletul. I-aţi văzut şi dumneavoastră”

Darnell Clavon, antrenor CSU Sibiu „Nouă ne-a lipsit astăzi inima. Am avut cea mai bună săptămână de antrenamente din acest sezon. Eu nu pot să intru în teren şi să bat mingea în locul jucătorilor. Am avut prea multe mingi pierdute, prea multe aruncări libere ratate. Lucrurile nu vor fi niciodată perfecte dar când trebuie să joci baschet, joacă baschet. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această înfrângere. Dacă fanii îmi cer demisia, e părerea lor şi le-o respect”. Întrebat de situaţia financiară de la club şi de faptul că jucătorii nu şi-ar fi primit banii pentru ultima lună, Clavon a refuzat să comenteze.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav