Cu Artmania vara s-a sfarsit in mijlocul lui iulie E-mail
Cu Artmania vara s-a sfarsit Rareori mi se mai întâmplă să simt un weekend din plin. Odată cu trecerea anilor, timpul îşi pierde din elasticitate, azi e vineri, mâine e luni, şi tot aşa se duc zilele. Am aşteptat Artmania cum aştept concediul, ca o gură de aer proaspăt, şi a meritat. Am avut un weekend lung, cu multă muzică, cu prieteni vechi şi prieteni noi, cu atmosferă de vacanţă din studenţie. Acum, însă, mi-a rămas sentimentul că vara s-a terminat, mult prea repede, la jumătatea lui iulie.

Ediţia de anul acesta a fost reuşită. Rockerii au găsit bani să vină la Sibiu, să aculte muzică şi să bea o bere în centrul istoric. Au fost îndeajuns de mulţi şi vineri, dar şi mai mulţi sâmbătă, când Nightwish a reuşit să aducă în Piaţa Mare şi pe cei care nu sunt neapărat de “factură” rock.

Ploaia a ocolit prima zi de festival, deşi unele cartiere din oraş au fost udate bine. În Piaţa Mare doar câţiva stropi şi o ameninţare de nori care, însă, a fost împrăştiată de vânt. Drept urmare, grupurile de rockeri, de cum intrau, se aşezau cuminţi la coadă, la dozatoarele de bere. De fapt, mai întâi, la standul cu jetoane. De-abia apoi la coada de la bere.

Tristania a dezmorţit numai bine publicul, mai ales solista care a avut chef să converseze cu publicul şi care a reuşit să reţină impresionant de multe fraze în limba română. Au urmat My Dying Bride, trupă aşteptată de destul de mulţi fani. Îmbrăcat la cămaşă, vocalul Aaron a uimit audienţa, în primă fază, prin această apariţie neobişnuită pentru el. Însă după primele clipe, a intrat în atmosfera întunecată pe care o creează de fiecare dată pe scenă. Ultimii au fost cei de la Opeth, agitând bine spiritele în stilul metal.

Sâmbătă, în marea de tricouri negre cel mai des se vedea sigla Nightwish. Dar până la show-ul cel mai aşteptat din noapte, Subscribe a încălzit foarte bine atmosfera hardcore şi, în soarele puternic de iulie, au potrivit numai bine un pasaj de reggae. A urmat Pain, proiectul vocalului de la Hypocrisy, aflaţi oricum în turneu mondial cu Nightwish.

Organizatorii Artmania s-au ţinut de cuvânt şi concertul celor de la Nightwish a fost, într-adevăr, un adevărat spectacol de lumini. Cu noua solistă Anette Olzon şi ultimul album Dark Passion Play, finlandezii nu şi-au dezamăgit fanii, deşi unii încă regretă plecarea Tarjei Turunen. Publicul a cântat şi s-a agitat până după ora 11.

După ce s-au stins şi ultimele acorduri, rockerii au plecat în căutarea unei terase, unde să povestească la o spumă de bere. Ultimele plete se mai plimbau duminică prin centru, în aşteptarea concertului de închidere de la Cisnădioara, a celor de la Luna Amară.

S-a mai dus o ediţie Artmania şi Sibiul a redevenit burgul liniştit din inima ţării. Până la următoarea.
Cu Artmania, vara s-a sfârşit în mijlocul lui iulie

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav