Culoar spre finala mult visata E-mail
culoar spre finala Echipa sibiană de baschet masculin, CSU Sibiu, are un culoar bun spre finala mult dorită.

După ce anul trecut strategia meciului III şi arbitrajul părtinitor din meciul IV cu CSU Asesoft au văduvit echipa sibiană de o finală meritată, anul acesta, culoarul pare favorabil.

În prima fază a ecuaţiei intră eliminarea Timişoarei. O echipă robustă, de şcoală sârbă, cu un antrenor reputat, recunoscut în întreg baschetul românesc. Dragan Petricevic e un nume de care se leagă multe succesuri, iar prezenţa sa pe bancă este o garanţie permanentă a unei tactici competitive, indiferent de echipa pe care a condus-o. Dacă ne gândim că Elba Timişoara a avut în acest an mari probleme financiare iar jucătorii au jucat luni bune cu salariile restante iar acum ocupă locul V ne putem da seama de forţa şi experienţa lui Petricevic.

CSU şi Elba şi-au împărţit „frăţeşte” victoriile din campionat. Timişorenii au câştigat pe teren propriu cu 81-78 iar sibienii cu 89-77 în Sala Transilvania. Forţa timişorenilor stă în linia de fundaşi, letali de la linia de trei puncte. Sibienii domină însă sub panouri unde Păltinişanu nu va putea face faţă duo-ului Boomer/Miskovic. Cele cinci partide stau sub semnul strategiei. Este vital pentru sibieni să încheie cât mai repede disputa cu ELBA pentru a putea pregăti în linişte faza următoare.

Derby-ul Ardealului promite în cea de-a doua fază a play-off-ului cinci meciuri extrem de grele pentru ambele echipe, U Cluj şi CSU Sibiu. Avantajul moral este de partea sibienilor, care au reuşit, ca niciodată, să câştige ambele partide din campionat. Clujenii au însă avantajul meciurilor disputate acasă. Cum Clujul a încheiat pe prima poziţie în campionat va juca trei meciuri acasă şi va avea de înfruntat doar de două ori vulcanul din Sala Transilvania. Greu, dar nu imposibil. Sibienii au demonstrat în două rânduri că echipa de pe Someş are puncte slabe ce pot fi exploatate. Cinci meciuri în care nu poţi stabili o favorită.

CSU Sibiu s-a întâlnit în ultimii cinci ani în playoff cu doar două dintre cele patru echipe cu care are şanse să se lupte anul acesta pentru un nou titlu, U Cluj şi Asesoft Ploieşti. Pentru Gaz Metan Mediaş e primul an în primele patru la final de campionat. Ploieştenii le-au fost „naşi” sibienilor în fiecare întâlnire. În sezonul 2006-2007, ploieştenii au eliminat CSU în două meciuri prea puţin disputate, cu 104-82 în primul şi 100-58 în al doilea. Cel de-al doilea meci trebuia să se dispute la Sibiu însă conducerea tehnică din acel moment a decis să joace tot în deplasare, meci jucat mai mult cu rezervele şi încheiat umilitor pentru sibieni. Sezonul trecut, CSU avea un neverosimil 2-0 după primele două meciuri din semifinalele cu Asesoft. Decizia de a juca meciul trei cu rezervele pentru a odihni titularii s-a dovedit falimentară pentru că în meciul patru, cu largul sprijin al arbitrilor, Asesoft a câştigat în Sala Transilvania iar Sibiul a fost eliminat din semifinale după un meci cinci condus categoric de ploieşteni.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav