Cum traverseaza profesorii sibieni mlastina E-mail
cum traverseaza profesorii mlastina Toată lumea ştie că în 2010 examenul de Bacalaureat se schimbă.

În principal o parte din probe se vor susţine pe parcursul anului şcolar iar examenul propriu-zis din vară va avea mai puţine probe. Toate aceste modificări se răsfrâng nu doar asupra candidaţilor ci, pentru început, asupra profesorilor care trebuie să organizeze examenul. Ştiţi cum se descurcă profesorii sibieni cu noile ordine şi norme de la Bucureşti? Ca şi cum ar trebui să traverseze o mlaştină presărată în adâncuri din loc în loc de nisipuri mişcătoare. Ca să o traverseze, dascălii încearcă adâncimea cu un băţ.

Din când în când cineva mai descoperă „o cale” de a înainta şi îi anunţă pe toţi: „Haideţi după mine că am găsit drumul!”. Joi, la prânz, Inspectoratul Şcolar a organizat o întâlnire cu toţi directorii de şcoli din judeţ, în care să-i înveţe cum se completează noile documente pentru înscrierea candidaţilor la Bac. Perioada de înscriere este 14 – 18 decembrie. Lucruri elementare. „Este un experiment, trebuie să ne obişnuim din mers.

Este un model de durată şi trebuie să ne familiarizăm din mers cu el pentru că este de perspectivă”, a spus reprezentantul Inspectoratului Şcolar celor prezenţi în sală. Şi au început problemele. Mai nimeni nu ştie exact ce trebuie să facă cu candidaţii care au terminat în promoţiile anterioare. Conform noii metodologii de organizare a Bac-ului, probele de competenţe se susţine la anumite materii din actuala curriculă şcolară. Numai că ce fac oamenii care au absolvit în trecut şi au studiat materii care acum nu se mai regăsesc? Cum se completează fişele de înscriere care abundă în steluţe şi note de subsol? Ajung profesorii din şcoală să evalueze toţi candidaţii? Sunt câteva din întrebările ridicate de dascăli. „Nu există nicio referire la candidaţii din alte promoţii... Cum să dea examen în competenţe digitale cineva care a terminat în ’81 şi nu a făcut informatică? Este problema lui, trebuia să dea examenul atunci!...

Răspunsurile primite de la comisia naţională au fost numai: se aplică metodologia aprobată de minister... Trebuie să vedeţi numărul candidaţilor înscrişi, mai ales din alte generaţii, pentru că s-ar putea să nu vă ajungă profesorii şi atunci Consiliul de Administraţie trebuie să solicite sprijin altor şcoli. Şi nimeni nu prea are. Rezolvaţi aşa cum puteţi!”, au venit răspunsurile reprezentantului Inspectoratului Şcolar. După atâtea referiri la norme metodologice care au venit sau urmează să mai vină de la Minister, a fost rândul profesorilor să ceară norme. „Vreau să vă întreb dacă au apărut normele metodologice de plată pentru profesori. Noi facem muncă voluntară, patriotică. Lucrăm şi după-amiezile degeaba”, a întrebat un director de şcoală. Întrebarea a fost primită cu hohote de râs în toată sala. Concluzia întâlnirii directorilor de şcoli cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar a fost că fişele care trebuie completate nu sunt imposibile dar sunt foarte întortocheate.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav