Curatenia si deszapezirea Sibiului scoase la licitatie E-mail
curatenia si deszapezirea scoase la licitatie Şapte ani au trecut de când în municipiul Sibiu nu s-a mai pus problema alegerii unei firme de curăţenie şi deszăpezire.

În vara acestui an, însă, lucrurile se vor schimba. Contractul încheiat între municipalitate şi SC Schuster & Co Ecologic SRL va expira pe 15.08.2010. Subiectul este în atenţia sibienilor având în vedere valul de zăpadă care, pe unii, i-a nemulţumit. Mai ales că, susţin inclusiv poliţiştii sibieni, deszăpezirea nu s-a făcut corespunzător. Prin urmare, poliţia a amendat pe cei de la Schuster.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a ferit să iasă cu declaraţii publice în vremurile cu nămeţi. Dar la finele săptămânii trecute, Johannis a apreciat că activitatea a fost una bună, luând în calcul raportul preţ-calitate. "Întotdeauna se poate şi mai bine, dar s-a putut circula. Acum că nu s-a circulat ideal... asta este, dar vorba unui clasic în viaţă: iarna nu-i ca vara. Dacă sibienii se aşteaptă ca la orice fel de ninsoare carosabilul să fie total liber şi fără niciun fel de urmă de zăpadă şi gheaţă, atunci aşteptarea este nerealistă". Primarul a făcut referire şi la amenda de 6.000 de lei pe care Poliţia Rutieră a dat-o societăţii de deszăpezire în luna decembrie la prima ninsoare abundentă şi a apreciat că Poliţia "trebuie să dovedească că este pe teren".

"Aşteptările trebuie să fie realiste. Noi încercăm, cu o sumă modică, să realizăm o intervenţie optimală. Am putea să folosim, în loc de cinci utilaje, cincizeci de exemplu, să facem un parc auto demonstrativ, cum am văzut în alte locuri, dar cu un cost foarte mare. Eu cred că sibienii pot circula. E drept, în condiţii de iarnă, pentru că nu-i nici o surpriză că e iarnă. Asta se face cu costuri modice. Nu cred că sibienii îşi doresc să cheltuim de zece ori mai mult ca să topim doi fulgi de zăpadă în plus", a spus Johannis.

Cam patru milioane de lei pe an

Turnul Sfatului a solicitat detalii legate de sumele plătite firmei Schuster pentru activitatea de curăţenie şi deszăpezire prestată. Astfel, dacă pentru primul an contractual, 2003, sumele prevăzute în contract erau de 1,1 milioane de lei, în 2008 acestea au fost pe întregul an de 4.000.040 de lei (aproape o treime din cifra de afaceri pe întreg anul a firmei respective). În 2009, din bugetul Primăriei au fost plătiţi către Schuster 3,92 milioane de lei.

Potrivit contractului, cei de la Schuster "au obligaţia de a presta serviciile prevăzute în contract cu profesionalismul şi promptitudinea cuvenite angajamentului asumat". În plus, "prestatorul are obligaţia de a asigura în zilele nelucrătoare, zilele libere, precum şi în zilele de sărbători legale desfăşurarea programului de lucru stabilit". În plus, Primăria are dreptul de a rezilia unilateral contractul în condiţiile "creării de deponii nelegale pe raza municipiului sibiu sau zone limitrofe". Tot la denunţarea unilaterală putea duce "neintervenţia timp de trei zile sau mai mult în activitatea de deszăpezire" ori "nesuplimentarea utilajelor solicitate de achizitor în situaţii de căderi masive de zăpadă".

Încă nu se ştie ce licitaţie

Pentru a alege firma de curăţenie, licitaţia din 2003 a inclus şi o probă practică - timp de o săptămână, firmele înscrise la licitaţie au avut încredinţate câteva zone pe care au trebuit să le întreţină. Timp de câteva zile, Sibiul a fost un oraş sclipitor. În acest an, însă, nu se ştiu deocamdată detaliile legate de procedura de achiziţie. "Este clar că va fi o nouă licitaţie, dar e prea devreme să vorbim despre detalii. Nu ne-am gândit încă. Cât priveşte dacă sunt sau nu mulţumit de prestaţia firmei, este important să luăm în calcul sumele plătite şi rezultatul obţinut de pe urma acestor bani", spune viceprimarul Virgil Popa.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav