Dan Grogore concerteaza la Sibiu E-mail
dan grogore Filarmonica de Stat Sibiu reuşeşte perfomanţa de a-l aduce pe scena Sălii Thalia pe unul dintre cei mai mari pianişti români.

Luna aprilie debutează la Filarmonica de Stat Sibiu cu un concert extraordinar la care protagonişti vor fi doi artişti de talie mondială: Misha Katz (Franţa) şi maestrul Dan Grigore (România).

Preţul pentru un bilet la acest concert este de 20 lei (elevii studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%) şi pot fi achiziţionate de la sala Thalia. Evenimenteul marchează începutul ultimei părţi a stagiunii de concerte 2009-2010 care va cuprinde un număr de 18 spectacole dintre care 12 concerte simfonice şi 6 recitaluri camerale.

Concertul va avea loc joi, 1 aprilie, de la ora 19:00.

Dan Grigore a început să cânte la pian de la vârsta de trei ani moştenind talentul de la mama sa, remarcabil înzestrată muzical. Iniţial studiază pianul şi teoria muzicii cu Eugenia Ionescu, după care beneficiază de îndrumarea aleasă a Floricăi Musicescu (pian) şi a lui Mihail Jora (armonie şi compoziţie). Talent excepţional, devine beneficiarul bursei acordate de principesa Maria Cantacuzino, constând în dreptul de a folosi pianul lui George Enescu. Îşi continuă studiile la Conservatorul „Rimski-Korsakov” din Sankt Petersburg, la clasa prof. Tatiana Kravcenko (1962-1964) şi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (1965-1967).

Se specializează, graţie bursei acordate de Nadia Boulanger, la Conservatorul American de la Fontainebleau (1968) şi apoi, ca urmare a Bursei „Herder”, la Academia de Muzică din Viena (1969-1970, la clasa prof. Richard Hauser). În 1966 a început îndrumarea, colaborarea şi prietenia artistică cu Cella Delavrancea. Activitatea sa artistică a fost excelent apreciată de presa de specialitate din marile centre muzicale ale lumii în care a concertat, fiind considerat descendent direct al marelui Dinu Lipatti: „Grigore vine din aceeaşi rădăcină ca şi legendarul Lipatti” (The Birmingham Post, 1993).

Misha Katz (Franţa) s-a Născut în Rusia, Misha Katz a studiat violoncelul la Conservatorul „P.I.Ceaikovski” din Moscova, cu marele maestru Mstislav Rostropovici (1951-1971). În 1972, a început dirijatul cu tatăl său, Leonid Katz, renumit dirijor rus. In 1976, a câştigat Marele Premiu al competiţiilor ruseşti, drept recunoaştere a virtuozităţii şi talentului său, iar în 1979 a obţinut doctoratul la Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova. În 1982 a studiat dirijatul cu faimosul compozitor şi dirijor Leonard Bernstein. Dirijor de talie mondială, a fost invitat să dirijeze orchestre din întreaga lume (Anglia, Belgia, Rusia, Franţa, Cehia, Spania, Elveţia, România, Polonia, Danemarca, Suedia, Slovacia, Israel, Monaco, Ucraina, Germania, Italia, Mexic).

În 2003 a fost numit Director artistic al Festivalului Internaţional „Solomon Mykhoels” din Franţa, aflat sub înaltul patronaj al preşedintelui Jacques Chirac, iar în 2005 a fost desemnat Director artistic al „Festivalului Internaţional al Păcii”, organizat sub auspiciile Preşedintelui Nicolas Sarkozy. Leonard Bernstein caracteriza interpretările lui Misha Katz astfel: „O înţelegere atât de profundă a muzicii nu poate fi explicată decât printr-un dar divin”.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav