Declaratia fiscala pentru cladiri este obligatorie E-mail
declaratii fiscale Direcţia Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu a anunţat că îi aşteaptă pe sibieni să îşi depună declaraţia fiscală pentru clădiri. Astfel, persoanele fizice şi juridice, inclusiv instituţii publice, au obligaţia să depună o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii acesteia.

Această prevedere este stipulată în articolul 25, alin. 5 din Legea nr. 571/2003 – Codul Fiscal. Sibienii care se află sub incidenţa acestei prevederi, trebuie să îşi procure la camera 20, din cadrul Primăriei Sibiu un formular tip pentru a face această declaraţie. De asemenea, formularul tipizat poate fi descărcat şi de pe site-ul www.sibiu.ro – secţiunea Formulare online. După completare, acesta poate fi depus la aceeaşi cameră de luni până joi în intervalul orar 8.00 - 15.00, iar vineri între orele 8.00 - 13.00. Dacă persoanele nu respectă această regelementare riscă amenzi cuprinse între 60 – 240 lei în cazul celor fizice, iar în cazul persoanelor juridice între 240 – 960 de lei.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu, au explica îndatoririle persoanelor fizice şi juridice potrivit legislaţiei în vigoare. „Instituţiile publice sunt scutite de plata impozitului de imobile. Însă, în cazul clădirilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, obligativitatea depunerii declaraţiei şi a plăţii taxei aferente intră în sarcina concesionarului. Taxa aferentă se calculează în condiţii similare impozitului pe clădiri, conform legii menţionate mai sus”.

Sursa: infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav