Doi sibieni in cursa neprevazutului prin Mongolia E-mail
doi-sibieni-prin-mongoliac Lumea a devenit puţin prea sigură, iar vremurile când hărţile aveau încă “pete” negre, ce aşteptau să fie descoperite, au apus demult. Raliul Mongoliei este experienţa perfectă pentru cei care au curajul să se aventureze în mjlocul unui deşert, la sute de kilometri departe de civilizaţie, fără o echipă de salvare în spate, la volanul unei maşini cu care în mod normal nu ar trece nici măcar graniţa ţării. Pentru prima dată, România are o echipă în această cursă a curajului nebunesc. Doi sibieni şi un austriac formează prima şi singura echipă românească care participă la Mongol Rally, un raliu caritabil, lung de 16.000 km, până în Ulaanbaatar, capitala Mongoliei.
Frații Christoph și Andreas Galter, de 23 şi respectiv 25 de ani, sunt din Sibiu. Thomas Galter este vărul lor şi este din Linz, Austria. Cei trei, reuniţi în echipa “Galters on Road”, vor parcurge un traseu lung de 16.000 km, care trece prin 13 țări precum Italia, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan, Kirghistan și Mongolia, într-un microbuz Subaru Libero din 1994, cu motor de 1200 cmc în trei cilindri.

Regulile Mongol Rally

Participanţii la raliu trebuie să cumpere o mașină cât mai ieftină, cu o capacitate cilindrică de până la 1.200 cm³ şi nu mai veche de 10 ani. Startul Mongol Rally 2009 are loc în data de 18 iulie, din Londra, Barcelona sau Milano. Echipa româno-austriacă a ales să plece din Milano. Traseul este la liberă alegere și poate ajunge la o lungime de peste 16.000 km, dar trebuie terminat în patru săptămâni. În cadrul cursei, nu există sprijin în ceea ce privește securitatea, fiecare fiind responsabil pentru siguranța proprie și sosirea în Ulaanbaatar. Cu toate acestea, şi la ediţie din acest an s-au înscris sute de de echipe. Fiecare din acestea a fost obligată să adune minimum 1200 de euro, donație pentru campaniile umanitare din Mongolia. Nu contează cine ajunge primul la final, ci doar aventura şi scopul caritabil. “Am aflat de Mongol Rally de la niște prieteni din Austria. Fiind pasionați de offroad și de aventură, ne-am decis să încercăm să ne înscriem, pentru că locurile se prind foarte greu, toate cele 400 de locuri s-au ocupat în 9 minute după începrerea înscrierilor online. A trebuit să plătim taxa de participare de 650 de lire sterline și am început să căutăm o mașină cât se poate de ieftină, cât de cât încăpătoare și cu tracțiune 4x4. Am găsit un Subaru Libero, pe care l-am cumpărat în Austria cu 650 Euro”, spun cei trei, pe blogul echipei.

Mongol Rally este un raliu caritabil care a debutat în 2004, organizat de asociația “The Adventurists” din Marea Britanie.

Galterşii la drum

Christoph Galter are 23 de ani şi este student la Universitatea Româno-Germană din Sibiu. Fratele său, Andreas Galter, în vârstă de 25, studiază construcția de automobile la Universitatea Tehnică Graz (Austria). Vărul acestora, Thomas Galter, în vârstă de 23 de ani, este student la Global Sales Management la Universitatea de Ştiinţe Aplicate Steyr din Austria. Toţi trei sunt fii de preoți și sunt pasionați încă de mici copii de sporturile cu motor.

“Mongol Rally nu este un raliu obișnuit. Nu contează viteza, goana după sutimi de secundă sau motoarele puternice! Mongol Rally este una dintre ultimile aventuri adevărate și asta cu un scop nobil. Ne-am decis să sprijinim proiectul "CNCF" (Christina Noble Children's Foundation), care oferă copiilor din întreaga lume o casă, sprijin medical și, mai ales, acces la educație. CNCF activează în Mongolia încă din 1997 reușind să implementeze mai multe proiecte cu succes”, explică aceştia pe site. Cei care doresc să sprijine iniţiativa celor trei tineri o pot face intrând pe www.galtersonroad.com.

“Cu ocazia raliului vom traversa aproximativ 13 țări. Dintre cele trei locații de start posibile, am ales Milano deoarece este cea mai apropiată locație și evităm un drum lung, plictisitor și costisitor până la Londra. În funcție de bună-voința agenților vamali, numărul de atacuri de tâlhari și numărul de cămile de pe străzi estimăm un timp de parcurgere a traseului de 3-4 săptămâni (Milano - Ulaanbaatar). Ne-am decis pentru traseul «central» care urmărește coasta de nord a Mării Negre prin Ucraina și Rusia, trecând apoi prin Kasahstan, Uzbekistan, Kirghistan și ajungând într-un final în Mongolia.”

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav