Donatii pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice la Festivalul Medieval E-mail
donatii bisericaSibienii care doresc să contribuie la reabilitarea Bisericii Evanghelice din Sibiu o pot face prin donaţii, în cadrul Festivaluli Medieval "Cetăţi Transilvane", care va începe la Sibiu joi, 26 august.

Dacă anul trecut, organizatorii festivalului au apelat la sibieni pentru a strânge o sumă de bani necesară unei tinere bolnavă de leucemie, în acest an aceştia şi-au îndreptat atenţia spre Biserica Evanghelică din oraş, pentru reabilitarea căreia sibienii pot face donaţii în cele patru zile de festival. "Am dorit, astfel, să atragem atenţia sibienilor faţă de problemele cu care se confruntă Biserica Evanghelică. Sperăm să reuşim să strângem o parte din banii de care este nevoie", a declarat Mihai Zugravu, implicat în organizarea festivalului.

Anita Pavel, curatorul bisericii, a declarat miercuri că ultima reabilitare a lăcaşului a avut loc în 1955. Potrivit acesteia, un studiu asupra podului, făcut în urmă cu doi ani, vorbeşte despre un pericol acut de prăbuşire a bolţii din nava centrală (foto). "S-a făcut un studiu mai amănunţit şi s-a constatat că mai multe şarpante şi învelitări din pod trebuie renovate. În prima fază s-a făcut un eşafodaj pentru susţinerea provizorie a bolţii, în capela principală şi în urma acestui studiu s-a luat hotărârea de a încerca o renovare şi o salvare generală a bisericii", a explicat curatorul.

Suma necesară ajunge la patru milioane de euro. Pentru reabilitare a fost depus un proiect la Uniunea Europeană, în valoare de două milioane jumătate de euro, care, încă, nu a fost acceptat.

Pentru donaţii în cadrul festivalului, vor fi depuse urne lângă fiecare scenă a festivalului.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav