Doua campanii noi de sterilizare a cainilor fara stapan E-mail
2 campanii de sterilizare Câinii fără stăpân ajung, din nou, pe mesele de operaţie a medicilor veterinari. Două asociaţii de protecţie a animalelor, în colaborare cu primăria, vor derula, în perioada imediat următoare, campanii de sterilizare, independente una de alta. În primăvară, au fost sterilizate, tratate şi vaccinate 855 de animale, din care 783 au fost căţei vagabonzi, iar restul pisici.

Este vorba de aceleaşi fundaţii care s-au implicat, în primăvara acestui an, în campanii de protecţie a căţeilor, Asociaţia Pferd und Hund e.V. (Das Kleine Tierheim) din Germania şi fundaţia Fier Pfoten România. Dacă prima dintre ele a trimis 40 de căţei fără stăpân spre adopţie, în Germania, cea de-a doua a derulat, timp de o lună şi jumătate, o campanie de sterilizare a animalelor de pe străzi. Echipa Stray Animal Care ale Vier Pfoten a sterilizat, tratat şi vaccinat 783 de căţei şi 72 de pisici. Campania a fost etapizată pe cartiere, după tratament animalele fiind returnate zonei de unde au fost ridicate.

Octombrie - lună “sterilă”

De data aceasta, şi Asociaţia Pferd und Hund e.V. (Das Kleine Tierheim) din Germania va derula o campanie de sterilizare a animalelor, în colaborare cu serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul primăriei Sibiu. Aceasta va începe la jumătatea lunii septembrie. Vor fi sterilizaţi nu numai căţeii de pe străzi, ci şi cei cu stăpân, care nu fac parte dintr-o rasă omologată.

„Municipalitatea sibiană prezintă în continuare un deosebit interes pentru această problemă a câinilor comunitari şi în acest sens am făcut demersurile necesare pentru a demara şi acest proiect”, a declarat, joi, viceprimarul Astrid Fodor.

Primăria a încheiat un protocol de colaborare cu fundaţia germană, urmând ca aceasta din urmă să suporte toate costurile legate de intervenţii medicale, personal şi dotări. Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân trebuie doar să prindă muşterii de pe străzi şi să racordeze ambulatoriul, unde vor avea loc intervenţiile chirurgicale, la utilităţile necesare. Pentru început, acesta va fi amplasat în cartierul Hipodrom, pentru aproximativ o lună. Ulterior, va fi plimbat în toate cartierele oraşului.

Tot în cadrul acestui parteneriat, o nouă tură de căţei va lua drumul Germaniei. Primul transport de 40 de câini va pleca la jumătatea lunii septembrie.

Revine şi echipa Vier Pfoten

Fundaţia Vier Pfoten reia, la rândul ei, proiectul de sterilizare a câinilor fără stăpân. Echipele de medici vor sosi la începutul lunii octombrie. Dacă prima oară, municipalitatea a suportat doar cheltuielile de cazare ale fundaţiei, de data aceasta costurile vor fi şi mai mici, acoperind doar plata utilităţilor.

Adăpostul patrupedelor

Lucrările la adăpostul ce va găzdui 200 de căţei comunitari, începute în această primăvară, se apropie de final. Corpul administrativ al clădirii a fost finalizat în proporţie de 80 la sută, urmând doar zugrăvelile şi dotarea cu echipamente. Padocurile sunt şi ele aproape gata, momentan fiind realizate confecţiile metalice. Ultimele lucrări vor fi cele de asfaltare a aleilor şi împrejmuire a zonei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav