Doua giratorii noi si reparatii pe strazile Sibiului E-mail
reparatii strazi sibiu Şantierele începute pe mai multe străzi din Sibiu continuă în această vară, iar unele dintre lucrări vor fi finalizate în luna august, a anunţat ieri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primăria amenajează şi două noi sensuri giratorii, marchează câteva zeci de locuri de parcare, staţiile de taxi, vor apărea două noi treceri de pietoni, iar pe strada Doctor Stâncă se va circula pe un singur sens.


Giratoriu pe Calea Guşteriţei

"Pe Calea Guşteriţei se realizează un nou sens giratoriu, în intersecţia, care nouă ni se pare prost reglementată, cea din faţa fabricii Balanţa. Acolo se reconfiguează şi staţiile de autobuz şi credem că traficul în zonă va fi mult uşurat", a spus Klaus Iohannis. Lucrările la sensul giratoriu (foto 1) le face societatea DPC, iar municipalitatea speră ca acesta să aducă o mai mare fluenţă şi siguranţă a traficului în această zonă destul de tranzitată.

Parte din Rusciorului, gata în august

Pe strada Rusciorului ( foto 2) continuă lucrările la intersecţia cu Podul Virola, unde va fi creat un nou sens giratoriu. Pe această porţiune s-a lucrat, în ultimele două săptămâni, pe două dintre cele patru benzi şi s-a conturat jumătate din sensul giratoriu. În prezent se lucrează la aşternerea pietrei sparte şi montarea noilor borduri. Odată cu finalizarea acestei porţiuni, lucrările de pe strada Rusciorului vor fi aproape de finalizare pe porţiunea strada Lungă- strada Râului. Primarul Sibiului crede că acest tronson va putea fi redat traficului în luna august. După finalizarea lui, vor începe lucrările pe ultimul tronson al străzii, dintre strada Lungă şi strada Eschil. Pe strada Siretului s-a lucrat pe tronsonul dintre Calea Cisnădiei şi Intrarea Siretului. Carosabilul este la nivel de piatră spartă, se lucrează la betonarea trotuarelor şi la amenajarea de parcări verzi. Iohannis spune că vor urma lucrările pe porţiunea cea mai dificilă, din cauza numărului mare de locatari din zonă, cea de la intersecţia cu calea Dumbrăvii.

Asfalt nou pe Câmpului

Pe strada Câmpului ( foto 3), societatea DPC continuă lucrările. Strada a fost săpată, s-a introdus un nou sistem de canalizare, iar acum muncitorii lucrează la amenajarea trotuarelor şi la marcarea bordurilor. Continuă lucrările pe drumurile secundare 3 şi 7 din Zona Industrială Vest şi pe strada Târgul Fânului. Pe strada Verzăriei lucrările la infrastructura de drum se apropie de finalizare. Carosabilul este gata de asfaltare, este la nivel de piatră spartă, iar trotuarele au fost betonate şi vor fi asfaltate. Pe strada E. A. Bielz se va turna, săptămâna viitoare, ultimul strat asfaltic, cel de uzură, şi vor fi ridicate la cotă restul de cămine, după care strada va fi gata.

Zeci de locuri de parcare

Pe strada Constantin Negruzzi (foto 4), pe tronsonul dintre străzile Noica şi Ştefan cel Mare, se vor marca 20 de locuri de parcare laterală pe ambele sensuri, parţial pe carosabil, parţial pe trotuar.

Şi pe strada Gheorghe Bariţiu, unde funcţionează un spital şi o bilbliotecă, vor fi create aproximativ 28 de locuri de parcare, pentru ca în acest fel traficul să fie mai ordonat, iar ambulanţele să aibă acces mai uşor. Parcarea se va face lateral şi perpendicular.

Pe strada Constituţiei, în alveolele create în faţa bisericii şi în zona de vis-a-vis vor fi delimitate 25 de locuri de parcare. În zona sensului giratoriu de pe strada Constituţiei, în continuarea Bulevardului Corneliu Coposu spre Podul Gării, vor fi amenajate 13 locuri de parcare oblice. Şi pe strada Timotei Popovici vor fi marcate 48 de locuri de parcare laterale şi oblice, pe tronsonul dintre străzile Gheorghe Lazăr şi Papiu Ilarian. Primăria vrea astfel să îi descurajeze pe şoferi să mai parcheze pe trotuar, pe partea opusă.

Sens unic pe strada Doctor Stâncă

Pe strada Doctor Stâncă (foto 5) se va circula în sens unic, începând de săptămâna viitoare, dinspre strada Zaharia Boiu, spre strada Someşului. "Strada este destul de îngustă, se parchează mult acolo şi nu mai permite trafic pe ambele sensuri, în condiţii sigure", spune Klaus Iohannis. Strada Someşului rămâne cu sens unic pe tronsonul parcarea Ibis – Centrul de calcul, iar între Centru de calcul şi str. Justiţiei se va circula în sens dublu. Vor fi amenajate şi două noi treceri de pietoni, ambele în zonele unde se construiesc biserici, una pe strada Înfrăţirii, la intersecţia cu strada Honterus, iar cea de-a doua în zona viaductului Gara Mică, în zona bisericii.

S-a început şi refacerea marcajelor în staţiile de taxi pentru a le face mai vizibile şi mai bine organizate, iar până acum au fost refăcute marcajele în zece staţii.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav