Doua medalii de aur pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu la INVENTIKA 2009 E-mail
2 medalii de aur În fiecare an, în toamnă, Bucureştiul găzduieşte Salonul Internaţional de Inventică. În acest an, INVENTIKA 2009, eveniment de aceeaşi anvergură cu cele care se desfăşoară în mod tradiţional la Bruxelles şi Geneva, a fost organizat în perioada 28 – 31 octombrie, la ROMEXPO.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a participat cu două invenţii pentru care juriul internaţional, format din specialişti, cercetători şi inventatori de prestigiu , a acordat două medalii de aur.

Prima invenţie premiată cu aur, semnată Bucur Viorel, Nanu Dan, Ţîţu Aurel Mihail şi Constantin Oprean, reprezintă o „Instalaţie de debitare prin eroziune electrică cu rupere de contact, cu obiect de transfer bandă metalică” şi face parte din domeniul prelucrărilor neconvenţionale.

A doua medalie de aur a fost acordată echipei care a reprezentat ULBS formată din Ţîţu Aurel Mihail, Oprean Constantin şi Marinescu Niculaie, pentru invenţia care se referă la un „Dispozitiv de activare magnetică a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform, destinat prelucrării pe maşinile de prelucrat cu electrod filiform în scopul îmbunătăţirii unor caracteristici tehnologice ale prelucrării”. Pentru această invenţie juriul internaţional a făcut recomandarea de a fi prezentată la Bruxelles in noiembrie 2009 şi la Geneva, in 2010.

Ambele invenţii sunt brevetate în România, aparţin Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi au intrat în jurizare alături de alte producţii valoroase ale unoe cercetători şi inventatori din Europa, Asia şi SUA, fiind susţinute în faţa comisiei de specialitate pe domeniu de prof.univ.dr.ing şi ec. Mihail Ţîţu, directorul Departamentului Protecţia Proprietăţii Intelectuale al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
La clasa la care au fost încadrate aceste invenţii juriul internaţional a acordat câte o singură medalie de aur, argint şi bronz.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav