Ducu Bertzi la Medias E-mail
Ducu Bertzi la Medias Prezent vineri la Mediaş, acolo unde, în prima zi a celei de-a cincea ediţii a Festivalului “Mediaş – Cetate Medievală”, a susţinut un recital, Ducu Bertzi a lansat şi albumul “Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”, scos pe piaţă în acestă primăvară, chiar în săptămâna Floriilor. Înregistrare a concertului din 3 aprilie 2006, de la Teatrul Naţional “Ioan Luca Caragiale”, ce include 23 de cântece şi poezii, albumul se doreşte a fi un “Remember” închinat memoriei lui Florian Pittiş, cel alături de care, în 17 iulie 2007 a susţinut – tot la Mediaş – ultimul recital. Cu respectivul prilej, Ducu Bertzi a rememorat cele mai frumoase amintiri trăite în compania regretatului cantautor.

 “Cel mai drag sufletului meu rămâne momentul în care, alături de alţi doi prieteni, am fost botezat în râul Iordan de Moţu’, sau Dom’ Profesor, aşa cum îi spuneam noi lui Pittiş. A fost în urmă cu patru ani, atunci când, timp de o săptămâna am susţinut concerte în mai multe oraşe din Israel: Tel Aviv, Haifa, Ierusalim. El a avut ideea de a ne cufunda în apă, iar în cadrul unui ritual specific, a săvârşit o procesiune a botezului”, a susţinut Ducu Bertzi cu prilejul lansării, la Mediaş, a respectivului album.

Acesta a mai declarat că “noi nu făceam niciodată pregătiri pentru concertele susţinute. Eu îl anunţam doar ora la care erau ele programate precum şi hotelul la care eram cazat. De multe ori nu reuşeam să ne întâlnim decât pe scenă, pentru că Pittiş obişnuia să se oprească pe traseu, la locuri verificate de el, acolo unde servea mâncărurile preferate: micii, ciorba de burtă şi ciorba de fasole în pită. Aceasta din urmă e un fel culinar specific Bistriţei, acolo unde cu o lună înainte de a dispărea dintre noi am prânzit pentru ultima oară. Pita respectivă o mai păstrează şi acum, soţia sa, Anda”.

Ducu Bertzi este de părere că muzica folk nu va dispărea niciodată “chiar dacă respectivul gen muzical nu mai este difuzat sau promovat de către posturile de radio. Avem un public al nostru, chiar foarte tânăr, care ne ştie piesele, ne aşteaptă şi ne doreşte în concerte. Dovadă faptul că anul trecut, în România, s-a ajuns la un număr de 16 festivaluri în care muzica folk a fost nelipsită. Chiar şi la nivel mondial foarte puţine genuri muzicale au rezistat în timp, pentru că, la urma urmei şi muzica, este ceva de consum. Dacă azi se serveşte cu plăcere, mâine parcă nu mai are gust. Din fericire, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în zona folkului.”
Acesta a făcut o dezvăluire în premieră: “La Mediaş, în ultimul concert din viaţa lui, Pittiş a venit de pe patul spitalului, în pofida recomandărilor medicale. S-a urcat în maşină, imediat după ce o asistentă medicală, originară chiar din Mediaş, i-a transmis că, în absenţa sa, festivalul riscă să fie anulat. Despre Florian Pittiş, acesta a mai spus în încheiere că era o adevarată enciclopedie muzicală, el reţinând amănunte de-a dreptul incredibile despre Jimmy Hendrix sau Beatles.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav