Dupa Paris Londra Roma si Atena vine Sibiu E-mail
Sibiul turistic Ce oraş vine după cele mai vizitate metropole din lume - Paris, Londra, Roma şi Atena? Răspuns: Sibiu. Acesta este rezultatul unui nou studiu Atlas, pe domeniul turistic, comandat de primărie.

Primăria Sibiu a comandat, la începutul acestui an, un studiu din care să rezulte profilul Sibiului ca destinaţie turistică, profilul turistului care vizitează oraşului, dar şi o serie de indicatori care să cuantifice, cu aproximaţie, rezultatele în acest domeniu. Studiul este realizat de European Association for Leisure Time and Tourism Studies ATLAS.

Conform acestui studiu, dacă în 2006 Sibiul era prima dată cotat ca destinaţie culturală europeană şi se poziţiona pe penultimul loc între marile oraşe europene, cu potenţial cultural, în 2009 Sibiul a ajuns tocmai pe locul 5. Înainte mai sunt doar Paris, Londra, Roma şi Atena.

Conform datelor oferite de Atlas, turiştii au început să scoată din ce în ce mai mulţi bani din buzunar. Dacă în 2004, un turist cheltuia, în medie, sub 200 de euro pe şedere, în 2007 suma cheltuită a fost de peste 350 de euro, iar în 2009 a trecut de 400 de euro.

Sibiul stă bine şi la încasările din taxa hotelieră. Deşi an de criză, 2009 a adus hotelierilor venituri comparabile cu cele din 2007. În mai 2005, suma încasată de Direcţia Fiscală Sibiu drept taxă hotelieră era de aproape 64.000 lei. În mai 2007, suma s-a dublat ajungând la aproximativ 129.000 de lei, pentru ca în mai 2009 aceasta să fie de peste 139.000 lei.

În ceea ce priveşte calitatea vizitei, Sibiul a primit anul acesta nota 9, pe scară de la 1 la 10. În 2001, Sibiul obţinuse 7.75. „Curba ascendentă în acest domeniu se justifică prin investiţiile în infrastructură care au schimbat în bine imaginea oraşului, dar şi prin îmbunătăţirea condiţiilor oferite turiştilor de unităţile de cazare şi de alimentaţie publică”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Pentru acest raport, 600 de turiştii au completat, în perioada august – septembrie, chestionarele Atlas. În total, începând din 2001, numărul chestionarelor completate a fost de 3.600. Raportul pe 2009 este intermediar, o a doua etapă fiind programat în noiembrie- decembrie. Rezultatele finale vor fi anunţate in 2010.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav