Editie jubiliara Pregatiri pentru festivalul Astra Film E-mail
pregatiri astra film Sibienii au motiv de sărbătoare la sfârşitul lunii octombrie - unul din festivalurile reprezentative pentru Sibiu, Astra Film Fest, a ajuns la a zecea ediţie. Cum ne-am obişnuit, din doi în doi ani, Astra Fest aduce zeci de filme documentare şi antropologice de calitate, multe dintre ele în premieră, regizori renumiţi, expoziţii şi spectacole şi sute de spectatori din toate mediile, de la oameni “de rând”, pasionaţi de filmele documentare, la antropologi sau profesori universitari, şi mulţi, foarte mulţi tineri, mai ales studenţi, din ţară sau de peste hotare.

A zece ediţie ASTRA Film Fest, ediţie jubiliară, va avea loc în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie. Aniversarea va fi sărbătorită în stilul ASTRA, cu zeci de documentare excelente. Pe lângă secţiunile de concurs, Internaţional, Europa, România şi cea adresată studenţilor, programul cuprinde filme tematice, protrete ale unor mari personalităţi din lumea documentariştilor, dezbateri pe teme importante din viaţa reală şi workshop-uri pentru tinerii documentarişti.

Programul festivalului nu a fost încă stabilit, însă cei interesaţi pot consulta filmele admise la această ediţie, pe site-ul oficial. Acestea provin din toate colţurile lumii, ca Argentina, India, Australia, China, SUA, Iran, Belgia, Elveţia, Israel, Olanda, Franţa, Estonia, Grecia, Slovacia, Cehia, Croaţia, Ungaria, Germania, Macedonia, Finlanda, Italia, Rusia, Norvegia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Republica Moldova, Serbia şi România. Festivalul cuprinde şi un program Romania Focus, în cadrul căruia vor fi prezentate pelicule despre ţara noastră, realizate însă, în cele mai multe cazuri, de străini. Un al doilea Focus este pe Turcia, unde sunt încadrate cinci filme, sub tema “Vecinul necunoscut”. O altă secţiune este Panorama, iar un program special este dedicat copiilor din întreaga lume. ASTRA cuprinde şi un portret dedicat lui Leonard Helmrich şi o secţiune Soroş - Filmele documentare şi societate civilă.

Ultima ediţie a ASTRA Film Fest a avut loc în 2007, cu un an mai devreme decât ar fi trebuit, datorită Capitalei Culturale Europene.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav