Elevi din alte judete inscrisi in liceele din Sibiu E-mail
Elevi din alte judete inscrisi in liceele din Sibiu Peste 140 de absolvenţi de clasa a VIII-a, din mai multe judeţe ale ţării, s-au înscris pe locurile puse la dispoziţie de liceele şi colegiile sibiene. Cei mai mulţi dintre ei vin din Vâlcea, însă există şi cereri din judeţe ca Hunedoara, Bacău, Argeş sau chiar din capitală.

Liceele şi colegiile sibiene prezintă interes pentru absolvenţii de clasa a VIII-a din alte judeţe din ţară. În perioada 18-25 iunie, în cadrul Inspectoratului Şcolar al judeţului Sibiu (IŞJS), şi-au depus dosarele de înscriere peste 140 de elevi din mai multe zone ale ţării. Cei mai mulţi dintre ei, aproximativ 70 la sută, sunt din Vâlcea, dar nu sunt străini de liceele din Sibiu nici elevi din Bacău, Mureş, Olt, Alba, Hunedoara, Botoşani, Cluj, Argeş, Ilfov, Maramureş, Neamţ sau Bucureşti. Zece dintre cei înscrişi s-au îndreptat către licee cu profil german, cum este Colegiul Naţional „Brukenthal”. De altfel, potrivit inspectorului din cadrul IŞJS, Delia Stoicescu, majoritatea celor înscrişi au trecut prima opţiune specializări din cadrul acestui colegiu. „Marea majoritate, şi mai ales cei zece din Mureş, Braşov şi Hunedoara, au optat pentru Colegiul Naţional Brukenthal. Alte cereri au fost pentru liceele cu profil industrial sau din domeniul mecanicii. A prezentat interes şi Şcoala Naţională de Gaz de la Mediaş sau domeniul econimic”, a explicat Delia Stoicescu.

Note mediocre

Potrivit aceloraşi surse, nivelul elevilor dornici de a urma cursurile de liceu sau colegiu în Sibiu este unul mediocru. Trei dintre ei au note de 5, alţi 16 au note cuprinse între 5 şi 6, 33 au medii între 6 şi 7 şi tot atâţia au venit cu medii cuprinse între 7 şi 8. Cei mai mulţi, 36, au venit cu note între 8 şi 9 şi 24, cu medii între 9 şi 10. Perioada de înscriere, atât pentru elevii din alte judeţe, cât şi a celor din judeţul Sibiu, s-a încheiat joi, 25 iunie. Prima repartizare computerizată va avea loc în 3 iulie, iar rezultatele acesteia vor fi afişate ziua următoare. A doua repartizare computerizată, pentru elevii care au rămas nerepartizaţi sau pentru cei care nu au participat la prima etapă de admitere, va avea loc în 13 iulie.

Calcularea mediilor de admitere

În cazul în care doi elevi au medii egale, ei vor fi repartizaţi după unul din criteriile de departajare, în ordine: media generală obţinută la tezele cu subiect unic, media generală de absolvire a claselor V-VIII, media notelor obţinute la proba de Limba şi literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic, media notelor obţinute la proba de Matematică, media notelor obţinute la proba de Limbă maternă, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de Limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav