Elevii de la Lazar isi fac propriul dictionar E-mail
elevii de la Lazar Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu derulează în perioada 2008-2010 proiectul bilateral Comenius „YELLOW – Young European Illustrators of Knowledge” împreună cu Istituto Comprensivo Statale din Resana, Italia.

Acest parteneriat este posibil cu sprijinul financiar oferit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi are drept scop îmbunătăţirea abilităţii elevilor de gimnaziu ai colegiului de a comunica în limbi străine prin motivarea lor în a adăuga noi cunoştinţe în ceea ce priveşte limba engleză şi a obţine competenţe iniţiale în limba italiană.

Proiectul este transdisciplinar, implicând elevi şi profesori din diferite arii curriculare: Limbă şi comunicare, Tehnologii, Om şi societate, Arte, Educaţie fizică şi sport şi Consiliere şi orientare.

Produsele finale vor fi un dicţionar englez-italian-român ilustrat de valori europene şi o piesă de teatru, care are ca subiect o valoare europeană, şi anume prietenia, în limbile italiană şi română – scenarii şi reprezentaţii. Procesul de creare a subiectului şi de scriere a piesei poate fi urmărit pe blog-ul proiectului: http://yellowsibiuresana.blogspot.com/

Primul schimb de elevi a fost realizat în perioada 18-30 mai 2009, când 10 elevi de clasa a VI-a din şcoala noastră, împreună cu doamnele profesoare Daniela Arghir şi Raluca Filip, au fost oaspeţii şcolii italiene Istituto Comprensivo Statale din Resana. Acolo s-a pus în scenă pentru prima dată, în limba italiană, piesa de teatru „Piú di un buon amico” realizată de cei 20 de elevi împreună cu profesorii lor. În perioada 18-27 martie 2010, 10 elevi italieni împreună cu profesorii lor, Laura Orlando şi Mauro Stocco, vor fi oaspeţii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, ocazie cu care va fi pusă în scenă pentru a doua oară piesa de teatru „Nu doar un singur prieten bun”, în limba română de această dată, şi vor fi definitivate eseurile şi ilustraţiile pentru dicţionar.

„E un fapt dovedit deja că acest parteneriat bilateral cu Istituto Comprensivo Statale din Resana a generat relaţionare, cunoaştere şi dezvoltare. Iniţierea şi derularea de proiecte ţin de nevoia ’actorilor’ şcolii de comunicare, de dialog, de intercunoaştere. Aici duce întreaga ’mobilizare de forţe’ care precede, însoţeşte şi urmează un proiect educaţional” – a declarat directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Gabriel Octavian Negrea.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav