Elevii incep luni examenul de bacalaureat E-mail
incepe bacul Aproape 4000 de elevi, din clasele liceale terminale ale judeţului Sibiu, susţin luni, 15 februarie, prima probă a examenului de bacalaureat. Este pentru prima dată când elevii susţin probele orale ale bacalaureatului în timpul anului şcolar. Evaluarea la limba română va avea loc în 15, 16 şi 17 februarie.

Elevii clasei a XII-a încep, de luni, examenul de bacalaureat. Aceştia vor susţine, de luni până miercuri, proba de Evaluare a Competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Potrivit inspectorului general şcolar, Constantin Gorun, fiecare şcoală a stabilit propriul program de desfăşurare a probelor de bacalaureat, “astfel încât să nu afecteze desfăşurarea cursurilor”.

La Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu, proba orală a bacalaureatrului va începe la ora 9 dimineaţa, elevii vor intra în ordine alfabetică şi vor fi examinaţi de doi profesori. “Vom începe la nouă şi până înspre seară, în zilele de luni, marţi şi miercuri”, a declarat directorul instituţiei, Hermann Gerold.

La fel se va întâmpla şi la Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”, unde elevii se vor pregătii să intre la examen tot de la ora 9. Tinerii vor intra la examen câte cinci pe oră, după clasă şi în ordine alfabetică. “Elevii claselor a XII-a vor avea luni orele suspendate. Clasa care va susţine luni proba orală se va întoarce marţi la ore”, a declarat directorul instituţiei, Rodica Ţălnariu. La Colegiul Naţional Pedagogic vor susţine luni examenul 104 elevi, din patru clase.

La Liceul de Artă, de asemenea, profesorii au optat pentru începerea examenului de la ora 9 dimineaţa. “Elevii vor începe la ora 9 pentru că nu vrem să păstrăm prea mult subiectele după ce sunt primite de la minister”, a explicat directorul liceului, Dan Călin Băban. Elevii vor intra în sala de examen în ordine alfabetică, după care vor avea la dispoziţie 15 minute pentru rezolvarea subiectelor şi alte 15 minute pentru prezentarea răspunsurilor în faţa profesorilor examinatori.

Elevii claselor a XII-a, de la Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură “Carol I” din Sibiu vor fi cei mai matinali. Potrivit directorului şcolii, Sebastian Cîrstea, proba orală a examenului de bacalaureat va începe de la ora 8 dimineaţa, respectând ordinea alfabetică a elevilor. “Examenul se va desfăşura, în fiecare din cele trei zile, în funcţie de numărul de elevi”, a declarat Sebastian Cîrstea.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: avansat, mediu şi experimentat.

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Subiectele cuprind texte literare si nonliterare, funcţionale si nonfuncţionale şi itemi corespunzători descriptorilor competenţelor din programele pentru bacalaureat. Subiectele vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. În caz contrar, riscă eliminarea din examen.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav