Elevii sibieni fara bani pentru calculatoare E-mail
Elevii sibieni fara bani pentru calculatoare 70 de elevi din judeţul Sibiu, care au aplicat pentru programul „Euro 200”, nu vor mai primi banii necesari pentru achiziţionarea calculatoarelor. Guvernul a hotărât, joi, suspendarea programului pentru anul 2009. Motivul este numărul prea mare de cereri cu venit zero.

Guvernul a decis ca programul, prin care elevii şi studenţii din familii cu venituri reduse primesc un ajutor financiar de 200 euro, pentru achiziţionarea unui calculator nou, să fie suspendat în anul 2009, pentru revizuirea criteriilor de selecţie şi un control amănunţit al solicitanţilor, scrie Mediafax. Potrivit aceleiaşi surse, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, citată de agenţia de presă, a explicat decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie. "Acest fapt indică un viciu al legii, deoarece, în mod normal, şi familiile cele mai sărace beneficiază măcar de un ajutor social, astfel că venitul declarat nu poate fi zero. În aceste condiţii s-a decis suspendarea aplicării prevederilor Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, pentru revizuirea criteriilor de eligibilitate şi un control amănunţit al situaţiei", a spus Ecaterina Andronescu.

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav