Erori in proiectul Aeroportului E-mail
erori in proiectul aeroportului Reprezentantii firmelor de constructii Cona-A si Dafora care au lucrat la Aeroportul International Sibiu contesta raportul tehnic intocmit de firma de consultanta germana Dornier Consulting GmbH. Constructorii sustin ca au respectat intocmai proiectul si acuza beneficiarul lucrarilor ca una a cerut si altceva pretinde, acum, la final. Mircea Bulboaca, presedintele Con-A, a contestat raportul consultantilor germani si a cerut explicatii proiectantilor.

Noua aerogara, in suprafata de 5.000 de metri patrati, poate prelua 300 de pasageri pe ora.

Presedintele grupului de constructii Con-A, Mircea Bulboaca, a contestat raportul comisiei de receptie a lucrarilor executate la Aeroportul International Sibiu. Mircea Bulboaca sustine ca „deficientele" semnalate de catre beneficiarul lucrarilor sunt inventate, din moment ce lucrarile respective nu erau prevazute in proiect.

Presedintele Con-A le-a cerut explicatii proiectantilor, in legatura cu usile de la cladirea de pompieri a aeroportului. In raportul emis de Dornier Consulting GmbH, se arata ca la cladirea de pompieri, „s-au modificat numai doua usi din sapte, astfel ca accesul autospecialelor pentru stingerea incendiilor este posibil numai prin aceste doua usi". Mircea Bulboaca sustine ca „aceste usi au fost executate conform proiectului" si ca, la cererea beneficiarului, Con-A a modificat doar doua din sapte usi. „Nu inteleg ce ne cere beneficiarul, din moment ce a dorit modificarea doar a doua usi", spune, intrigat, presedintele grupului Con-A.

„Nu era prevazut in proiect"

La fel de indignat este si seful de santier Vasile Mates, de la SC Dafora SA. In raportul emis de Consulting Dornier, firmei din Medias i se reproseaza, printre altele, ca la rezervorul de apa incendiu „nu este realizat trotuarul la poarta de acces pana la usa de intrare in incaperea pompelor". Vasile Mates sustine ca, in proiect, la rezervorul de apa incendiu nici macar nu era prevazut vreun trotuar. „Beneficiarul sau proiectantul este de vina, ca nu a prevazut in proiect si un trotuar, de la poarta de acces pana la usa de intrare in incaperea pompelor", explica Vasile Mates. Seful de santier spune ca, daca ar fi fost trecut in proiect, trotuarul ar fi fost executat, mai ales ca nu ar fi durat mai mult de o zi construirea lui. Mates a promis ca in doua sau trei saptamani se vor „rezolva" toate neregulile care au fost semnalate in scris de catre consultantii de la Dornier, in raportul tehnic privind inspectia preliminara. La sfarsitul lucrarilor se vor intocmi procese verbale in urma carora se va elibera scrisoarea de garantie.

Rentabil peste 10 ani

Numarul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Sibiu aproape s-a dublat in 2007 fata de anii precedenti, de la 70.000, la aproximativ 165.000 de pasageri, la finalul lui 2008. In perioada 2006-2009, aeroportul a fost modernizat si extins printr-o investitie totala de 77 de milioane de euro, din care Guvernul a asigurat 11 milioane. A fost construit un nou terminal si o aerogara de peste 5.000 de metri patrati, care poate prelua 300 de pasageri pe ora, iar pista a fost prelungita cu peste un kilometru. Dupa finalizarea lucrarilor de extindere, Aeroportul din Sibiu are capacitatea de a opera aeronave de mari dimensiuni. De asemenea, mai multe companii low-cost opereaza sau si-au anuntat intentia de a opera pe aeroportul din Sibiu. Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, estima, la inceputul anului trecut, ca Aeroportul Sibiu poate deveni rentabil abia peste 10 ani.
Adauga comentariu adauga comentariu Trimite unui prieten trimite articolul prin e-mail Versiune printabila versiune printabila

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav