Evolutia pozitiva a adus un suflu nou pietei E-mail

Evolutia pozitiva La bursa sibiană, penultima săptămână de tranzacţionare din iulie a adus preţuri în creştere pentru majoritatea derivatelor pe acţiuni, situaţie care a alimentat nivelul de optimism la investitorilor, mult mai activi şi mai dispuşi către speculaţii. Cotaţiile futures au evoluat aşadar pe aceeaşi direcţie cu cele din piaţa spot şi în ton cu evoluţie marilor pieţe europene, aflate şi ele în zona „verde”.

 

În condiţiile date volumul rulat a fost unul destul de bun situându-se la aproape 6500 contracte (6006 futures şi 432 opţiuni) realizate din 1139 tranzacţii a căror valoare echivalentă s-a apropiat de 5,5 milioane lei. Pe fondul creşterilor şi numărul poziţiilor futures s-a îmbunătăţit depăşind pragul de 48.000 ajungând datorită celor peste 2000 de deschideri.


Şedinţa nu a adus nimic nou în ceea ce priveşte orientarea „jucătorilor” către produsele disponibile, astfel că derivatele SIF 5 şi-au trecut „în palmares” o nou şedinţă în care au dominat autoritar tranzacţiile. DESIF 5 au atras 5820 contracte, majoritatea încheiate pentru scadenţa septembrie. Pentru aceasta ultimele tranzacţii au fost efectuate la un preţ de 0,861 lei/acţiune, indicând o creştere de 3,6 bani după ce preţul a pendulat între un minim de 0,8344 şi un maxim de 0,865 lei/titlu. Pentru decembrie DESIF 5 au închis în urcare cu 3,58 bani, la nivelul de 0,0,88 lei. Operaţiunile derulate pe scadenţele mai îndepărtate s-au soldat de asemenea cu a aprecieri, cifrate la 2,72 bani pentru martie 2010 şi 3,49 bani pentru iunie 2010 cotaţiile ajungând la 0,9101 şi 0,925 lei. Per total DESIF 5 deţin pondere de 97 % din volumul futures total. DESIF 5 au fost tranzacţionate şi pentru scadenţa cea mai scurtă anume august pentru care cotaţia s-a apreciat cu 3,99 bani, valorând 0,8599

Altădată o „vedetă” a pieţei, cu rulaje apropiate de DESIF 5, simbolul DESIF 2 a atras doar 38 de contracte. DESIF 2 septembrie au variat între 0,71 şi 0,7294 lei apreciindu-se cu 3 bani până la 0,725 lei/acţiune. DESIF 2 decembrie au pendulat între 0,7295 şi 0,7448 lei, închizând pe maxim în urcare cu 3,22 bani. În aria derivatelor pe acţiuni s-au mai remarcat contractele DESNP în număr de 33.

În piaţa derivatelor valutare s-a remarcat perechea EURO/RON cu 100 de contracte. Pentru septembrie cotaţia înregistrată a fost de 4,3001 lei, în scădere cu 0,5 bani iar pentru decembrie de 4,3922 lei, în scădere cu 0,78 bani.

Din nou s-a remarcat piaţa opţiunilor, în atenţia participanţilor aflându-se mai ales contractele de tip Put, semn că deşi preţurile au crescut scăderile încă sunt considerate posibile. Totodată ele sunt însă folosite ca mijloc de protecţie pentru plasamentele long de pe futures.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav