Expozitie aniversara la Galeria de Arta Contemporana E-mail
expozitie aniversara Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal va găzdui, în perioada 4-15 septembrie, expoziţia „Grenzenlos”/ „Fără limite”, ce marchează aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea organizaţiei KulturKontakt din Austria. Într-un pelerinaj prin toate ţările est-europene, expoziţia poposeşte la Sibiu, după Bucureşti.

Reprezentanţii galeriei de artă propun o expoziţie retrospectivă cu 16 dintre artiştii români care au beneficiat, de-a lungul celor 20 de ani, de programul de rezidenţe al organizaţiei KulturKontakt din Viena. Vor fi prezentate opt proiecţii video, fotografii şi instalaţii, reunite sub formula schimbărilor politice începute în 1989, în Sudul şi Estul Europei.

„Expoziţia marchează un moment aniversar, împlinirea celor 20 de ani de la înfiinţarea KulturKontakt, dar, în acelaşi timp, coincide cu un eveniment contemporan nou. Căderea zidului Berlinului. Scopul expoziţiei este de a observa modul de raportare la noul context social, politic şi cultural din Europa după căderea zidului, iar miza expoziţiei este individualitatea fiecărui artist”, spune curatorul expoziţiei, Carola Chişiu.

Vor fi prezentate lucrări aparţinând unor artişti deja consacraţi, cum ar fi Lia Perjovschi sau Dan Perjovschi, dar şi artişti din ultima generaţie, cum ar fi Ioana Nemeş sau Irina Botea.

Expoziţia urmează un itinerariu prin ţările din Europa de Est a căror artişti au beneficiat de sprijinul oferit de organizaţia KulturKontakt din Austria. Potrivit sefului Galeriei de Artă Contemporană, Livia Dan, România este singura ţară, până acum, unde expoziţia a fost prezentată publicului în două locaţii diferite. „Membrii organizaţiei au avut o iniţiativă foarte bună, de prezentare a expoziţiei în câte un oraş din fiecare ţară. În România, expoziţia a fost prezentată la Bucureşti, la Centrul Naţional al Dansului şi acum este adusă şi la Sibiu. Până acum este singura ţară unde a fost prezentată şi într-un alt oraş în afară de capitală”, a explicat Livia Dan.

Expoziţia va fi vernisată vineri, 4 septembrie, la Galeria e Artă Contemporană, dela ora 13.30.

KulturKontakt reprezintă o platfomră de sprijin pentru artiştii ţărilor din estul Europei, înfiinţtă acum 20 de ani la iniţiativa Ministerului de Externe şi cel al Culturii din Austria.

(foto: Galeria de Artă Contemporană, MNB, sibiuplace.ro)

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav